Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zevenhonderd nieuwe Ford Ka rijders aanwezig in museum

Datum nieuwsfeit: 16-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

700 Nieuwe Ford Ka rijders aanwezig in museum.

LITHO'S ANS MARKUS UITGEREIKT

(29 Mei 2000)

Maar liefst 709 trotse eigenaren van een nieuwe Ford Ka 4 Edition zijn op dinsdag 16 mei naar museum Boijmans van Beuningen getogen om daar uit handen van kunstenares Ans Markus een door haar vervaardigde litho in ontvangst te nemen.

Ford bewijst hiermee dat haar thema 'Kunst met een grote Ka' nog steeds grote populariteit geniet. Het gaat hier alweer om de vierde editie van de Ford Ka, waarbij net als bij de vorige drie edities, een bekend kunstenaar is verzocht een op de auto geënt kunstwerk te vervaardigen. Ditmaal heeft de bekende kunstenares Ans Markus meegewerkt. Alle duizend kopers yan de Ford Ka 4 Edition krijgen een exclusiçve~., -genummerde litho van deze bekende kunstenares. Haar kunstwerk is gebaseerd op
de in Egypte bekende mythologische figuur Ka, het symbool voor levenskracht. In het speciaal voor de Ford Ka rijders vervaardigde schilderij heeft Ans Markus de levenskracht vervangen door het Ka- logo als een vervagende wolk in een beweeglijke lucht te blazen.
Zoals in de Ka-traditie gebruikelijk, zijn deze litho's door de artiest persoonlijk uitgereikt aan de kopers van de Ka 4 Edition. De eerste keer, in 1996, was het Milou Hermes die een speciaal gesigneerd kunstwerk voor de First Edition-kopers had vervaardigd, de kopers van de Ka 2 Edition kregen een jack ontworpen door couturier Frans Molenaar en vorig jaar was het de veelzijdige kunstenares Marte Rôling die een schitterende banier voor de Ka 3 Edition had ontworpen.

Museum Boijmans van Beuningen
De uitreiking van de litho's door Ans Markus heeft op dinsdag 16 mei 2000 plaatsgevonden in het Rotterdamse museum Boijmans van Beuningen, dat al eerder positief in de publiciteit kwam in het kader van een 'Kunst met een grote Ka' -manifestatie. Ford toont daarmee voortdurend aan dat een samenwerkingsverband met de museale wereld zeer wel tot de mogelijkheden behoort.

Na de ontvangst van de ruim 700 berijders van de Ford Ka 4 Edition werd iedereen in de gelegenheid gesteld de tentoonstelling in het museum te bezichtigen. Vervolgens was iedereen aanwezig bij de feestelijke uitreiking van de genummerde litho's.

De Ford Ka 4 Edition
De Ford Ka 4 Edition is in een oplage van 1000 exemplaren gebouwd en heeft als extra's:


-airconditioning

-14-inch achtspaaks lichtmetalen velgen

-metaallak Moondust Silver of Panther Black
-stoelenpakket

-bumper in carrosseriekleur

-hoofdsteunen achter

-passagiersairbag

-met leder bekleed stuurwiel

-elektrisch bedienbare voorportierramen

-centrale portiervergrendeling

-stuurbekrachtiging

-Easy Sound Systeem 6000.
De Ford Ka 4 Edition - Kunst met een Grote Ka, maar met een kleine prijs:
F1 26.495,--

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie