Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open vergadering stadsdeelcommissie Schilderswijk Den Haag

Datum nieuwsfeit: 16-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Stadsdeelcommissie Schilderswijk spreekt met bewoners en ondernemers


Op dinsdag 16 mei spreekt de stadsdeelcommissie Schilderswijk onder leiding van burgemeester Deetman met bewoners en ondernemers uit de Schilderswijk. Deze openbare bijeenkomst vindt plaats in Verzorgingshuis Om en Bij aan het Om en Bij 1 en begint om 20.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Op de agenda staan de volgende bespreekpunten:

1. Ruimte voor kleinschalige bedrijven en winkels. Het ondernemerschap in de Schilderswijk komt moeilijk van de grond, mede omdat er te weinig betaalbare bedrijfsruimte is.
2. Nieuwe toekomst voor de Haagse Markt. Door een rommelige inrichting en beperkte branchering verliest de markt klandizie. De Haagse markt verdient een opknapbeurt.

3. Betere coördinatie en meer inzet voor de leefbaarheid. Diverse veegploegen zijn actief in de wijk, maar de coördinatie ontbreekt. In sommige delen wordt niet of te weinig geveegd. Vervuilers moeten strenger worden aangepakt. Illegaal plakken en graffiti moeten worden bestreden.

4. Nieuwe aanpak integratie en inburgering. Het is moeilijk allochtonen te betrekken bij wijkactiviteiten. Bevolkingsgroepen leven in hun eigen wereldje. Bewoners op een portiek verstaan elkaar niet, omdat ze een andere taal spreken. Het integratiebeleid levert te weinig resultaat op. Het is tijd om nieuwe wegen te verkennen.

Een stadsdeelcommissie bestaat uit gemeenteraadsleden van alle fracties. Deze commissie bezoekt regelmatig de wijken om met bewoners en ondernemers te praten over zaken die de aandacht verdienen. In overleg met de wijk wordt een agenda opgesteld. Tijdens de bijeenkomst praat iedere raadslid met een groep bewoners over een agendapunt. Na de pauze vertellen de raadsleden met welke onderwerpen ze verder aan de slag willen. De aanwezigen krijgen een verslag thuisgestuurd. De stadsdeelcommissie kan geen besluiten nemen. Wel kunnen de leden een onderwerp op de agenda plaatsen van een raadscommissie of onder de aandacht brengen van een wethouder.

Meer informatie is verkrijgbaar via het secretariaat van de stadsdeelcommissie, tel. 353 3630.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie