Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overijssel geeft 5 miljoen gulden aan rampenfonds Enschede

Datum nieuwsfeit: 16-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, 16 mei 2000

PROVINCIE OVERIJSSEL GEEFT F 5 MILJOEN AAN RAMPENFONDS ENSCHEDE

Gedeputeerde Staten van Overijssel geeft een bedrag van vooralsnog ƒ 5 miljoen aan het Nationale Rampenfonds (gironummer 777) voor Enschede. Het provinciebestuur is zich ervan bewust dat deze financiële hulp een druppel op de gloeiende plaat is bij het geld dat nodig is voor hulp aan en wederopbouw van Enschede. Met deze bijdrage wil de provincie Overijssel haar deelneming betuigen aan de gemeente Enschede en haar inwoners.

De provincie Overijssel heeft met een brief aan de raad van de gemeente Enschede haar medeleven aan de betrokkenen geuit. In deze brief zegt de provincie naast financiële steun ook hulp toe in de vorm van expertise en menskracht. Daarnaast is de provincie, samen met de gemeente en het Rijk, mede-opdrachtgever voor het in te stellen onafhankelijke onderzoek naar de oorzaak van de ramp. Het onderzoek zal geleid worden door de heer M. Oosting, lid van de Raad van State en voormalig Nationaal Ombudsman.

Mensen die hun medeleven met en betrokkenheid bij de nabestaanden van de ramp in Enschede willen tonen, kunnen dat doen door het tekenen van het condoleanceregister. Vanaf woensdag 17 mei 2000 ligt tijdens kantooruren een condoleanceregister in het bestuursgedeelte van het provinciehuis te Zwolle, Luttenbergstraat 2. Ook kunnen mensen hun deelnemen betuigen door een persoonlijke boodschap te mailen naar: (postbus20@enschede.nl).

Nadere informatie:
team Communicatie, Petra Timmer, telefoon 038 425 23 18

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie