Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Groningen over dienstregeling en tarieven spoorlijnen

Datum nieuwsfeit: 16-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 16 mei 2000 persbericht nr. 84

GS stellen dienstregeling en tarieven Groninger spoorlijnen vast

Vandaag hebben Gedeputeerde Staten de nieuwe dienstregeling voor de Groninger spoorlijnen vastgesteld. De nieuwe dienstregeling gaat 28 mei 2000 in, wanneer de nieuwe vervoerder NoordNed het treinvervoer op de verbindingen Groningen - Delfzijl, Groningen - Nieuweschans en Groningen - Roodeschool gaat uitvoeren. De dienstregeling is een jaar geldig en voldoet aan de eisen zoals die in het bestek van de Provincie Groningen staan. De mogelijkheid om eerste klas te reizen is nieuw op deze verbindingen. Daarom heeft de Provincie ook de tarieven voor de eerste klas en het meenemen van fietsen in de trein vastgesteld.

Dienstregeling

Voor de reizigers op de lijn Groningen - Roodeschool verandert de huidige dienstregeling; de treinen van en naar Roodeschool vertrekken dagelijks na 9.00 uur een half uur later, zodat er een betere aansluiting is op de intercity van en naar de randstad. Vanuit Delfzijl naar Groningen vertrekken 's avonds na 20.00 uur de treinen een half uur later dan in de oude dienstregeling, zodat ook dan een betere aansluiting is op de intercity's naar de randstad. De werkzaamheden aan het baanvak Nieuweschans - Ihrhoven zijn nog niet afgerond, zodat voorlopig vanaf Nieuweschans naar Leer bussen worden ingezet. De verwachting is er vanaf december weer treinverkeer mogelijk is op het baanvak.

Tarief

De kosten van het tweedeklas reizen blijven gelijk. Passagiers kunnen nu alleen kiezen of ze met een NS-treinkaartje of met een strippenkaart reizen. Voor het eersteklas reizen op de Groninger spoorlijnen kan alleen een NS-treinkaartje worden gebruikt. Het tarief is gelijk aan de tarieven die de NS hanteert voor vergelijkbare afstanden. De strippenkaart kan niet worden gebruikt voor eersteklas reizen.

Passagiers die een fiets mee willen nemen, kunnen of met een NS-fietsbewijs of met een roze strippenkaart (gereduceerd tarief) 'betalen'. Van maandag tot en met vrijdag van 6.30 - 9.30 uur en van
16.30 - 18.00 uur is het niet toegestaan fietsen mee te nemen in de trein.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Machteld Schierbeek, afdeling Bestuurscontacten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie