Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schoolgebouwen Mariahoeve Den Haag vervangen door woningen

Datum nieuwsfeit: 16-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Schoolgebouwen in mariahoeve vervangen door ouderenwoningen en eengezinswoningen


Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 16 mei ingestemd met twee woningbouwplannen in de wijk Mariahoeve. De woningen worden gebouwd op vrijkomende schoollocaties aan het Zwedenburg en het Hongarenburg. Aan het Zwedenburg komen 55 woningen voor ouderen in de goedkope huursector. Aan het Hongarenburg worden circa 30 eengezinswoningen in de dure koopsector gebouwd. Op beide locaties is de bestemming school en schoolterrein van kracht. Omdat de nieuwe bestemming hiermee in strijd is, is een voorbereidingsbesluit noodzakelijk. De commissie voor Ruimtelijke Ordening, Stadsvernieuwing en Volkshuisvesting bespreekt de plannen 24 mei.

Een inventarisatie naar de behoefte aan schoolgebouwen heeft opgeleverd dat de gebouwen niet voor hergebruik voor onderwijskundige functies in aanmerking komen. Beide locaties zijn ongeschikt voor bedrijven- en/of kantoorbebouwing. Daarom is gekozen voor woningbouw en een type woningen dat bijdraagt aan de differentiatie van de woningvoorraad in Mariahoeve.

Ouderenwoningen aan het Zwedenburg

De schoollocatie aan het Zwedenburg is vanwege zijn ligging naast het verpleeghuis Mariahoeve en de directe nabijheid van winkels en openbaar vervoer bijzonder geschikt voor ouderenwoningen. De Stichting Haag Wonen ontwikkelt in samen- spraak met toekomstige bewoners het bouwplan. Architectenbureau Villanova is verantwoordelijk voor het ontwerp. In november 2000 wordt met de bouw begonnen.

Eengezinswoningen aan het Hongarenburg

Aan het Hongarenburg 168 en 170 staan twee schoolgebouwen die recent hun onderwijsfunctie hebben verloren. In samenwerking met Amstelland Vastgoed is een plan ontwikkeld voor de bouw van 30 eengezinswoningen in de dure koopsector en een openbaar speelterrein van ongeveer 1000 m2. Haaks op het Hongarenburg komen vijf bouwblokken met elk 6 woningen te staan Architectenbureau Geurst & Schulze gaat de woningen ontwerpen. De bouw start in het eerste kwartaal 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie