Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Endotheelschade graadmeter infectie na niertransplantatie'

Datum nieuwsfeit: 17-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen


Endotheelschade graadmeter voor virusinfectie na niertransplantatie

Ontvangers van een donornier moeten een hoge dosis medicijnen innemen om het immuunsysteem te remmen. Een probleem is dat zo ook de afweer tegen allerhande ziekteverwekkers geremd wordt. Ziekteverwekkers als het cytomegalovirus (CMV) zien dan hun kans schoon. Dit virus infecteert verschillende organen en weefsels, waaronder het endotheel (de binnenbekleding van bloedvaten). De geïnfecteerde endotheelcellen zwellen op (worden "cytomegaal") waarna ze kunnen loslaten en in de bloedbaan terecht komen.

Diane Kas-Deelen vroeg zich af of deze cellen verantwoordelijk zijn voor het optreden van orgaanfunctiestoornissen bij deze patiënten. Veel ontvangers ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie