Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gedeputeerde biedt wethouders culturele kaart Drenthe 2000

Datum nieuwsfeit: 17-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe


Gedeputeerde overhandigt aan wethouders:
Culturele Kaart van Drenthe

Assen, 15 mei 2000
Persberichtnummer 00-039Gedeputeerde Margriet Brink-Massier presenteert woensdag 17 mei a.s. de Culturele Kaart van Drenthe 2000. De cultuurgedeputeerde zal tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis, na een korte toelichting, de kaart officieel aanbieden aan de Drentse wethouders van cultuur.
De culturele kaart geeft een overzicht van de actuele situatie op het gebied van de cultuur in Drenthe. Het document is totstandgekomen in overleg met de gemeenten. Het gaat om een inventarisatie, die als uitgangspunt kan dienen voor het formuleren van nieuw kunst- en cultuurbeleid in Drenthe voor de periode
2001-2004.

De culturele kaart is gebaseerd op de gegevens die zijn verzameld in de periode november 1999 tot februari 2000. De kaart geeft onder andere inzicht in de financiering van de cultuur in Drenthe en de effecten van subsidiëring. Ook geeft de kaart een overzicht van de aanbieders en de afnemers van kunst en cultuur in Drenthe.

Volgens gedeputeerde Margriet Brink-Massier kan de provincie met de culturele kaart in de hand komen tot een betere taakafbakening met gemeenten. "Ook kunnen wellicht nieuwe gedachten ontstaan voor samenwerking op cultuurgebied", aldus de cultuurgedeputeerde. Om te komen tot een betere verantwoording over het Drentse cultuurbeleid zal de culturele kaart regelmatig worden geactualiseerd.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie