Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse Hartstichting: overzicht persberichten

Datum nieuwsfeit: 17-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Hartstichting

Keywords: nieuws, persberichten


Hieronder treft u een overzicht aan van recente persberichten. Indien u klikt op één van de titels komt u automatisch in het betreffende persbericht.
Nieuwe brochures van Hartstichting over vaataandoeningen
17 mei 2000
Hartstichting en VSB Fonds verlengen 'Geld voor een gezond idee'
25 april 2000
Hartstichting organiseert derde Junior Hartdag

12 april 2000
Hartstichting reikt eerste Heart Dance Awards uit

28 maart 2000

Hartstichting ziet mogelijkheden in autovrije zondag

2 februari 2000

Nieuwe brochures van Hartstichting over vaataandoeningen
Den Haag, 17 mei 2000 - De Nederlandse Hartstichting heeft vijf nieuwe voorlichtingsbrochures over vaataandoeningen ontwikkeld.
* Een aneurysma van de aorta in de buik

* Etalagebenen

* Een vernauwing van de halsslagader

* Trombose en de anticonceptiepil

* Trombose en erfelijkheid

Eerder verschenen al brochures over trombose en longembolie, spataders en het fenomeen van Raynaud. Hart- en vaatziekten hebben veel met elkaar te maken. Daarom besteedt de Hartstichting sinds 1998 meer aandacht aan vaataandoeningen.

Aandachtspuntenlijst voor de patiënt
De brochures bevatten een aandachtspuntenlijst voor de patiënt. Op deze lijst staan onderwerpen die tijdens het gesprek met de specialist of een andere behandelaar aan de orde kunnen komen. De Nederlandse Hartstichting levert op deze manier een bijdrage aan goede communicatie tussen patiënten die lijden aan een vaatziekte en hun behandelaar(s).

Een aneurysma van de aorta in de buik
Een aneurysma van de aorta is een plaatselijke verwijding van de grote lichaamsslagader. Deze verwijding treedt het vaakst op in de buik. Deze brochure beschrijft wat een aneurysma is en welke gevaren dergelijke verwijding met zich meebrengt. Tevens worden de verschillende onderzoeks- en behandelingsmogelijkheden besproken.
Etalagebenen
Claudicatio Intermittens is de officiële naam voor de aandoening die beter bekend staat als etalagebenen. De naam verwijst naar het feit dat de pijn in de benen tijdens het lopen zodanig kan oplopen dat er als het ware bij elke etalage even gepauzeerd dient te worden. Zo lijkt het of de patiënt met claudicatio intermittens elke etalageruit bewondert. In werkelijkheid wacht hij of zij tot de pijn voldoende is weggetrokken om een stukje verder te kunnen lopen. De brochure legt uit wat de aandoening inhoudt; hoe het ontstaat; de diverse stadia en de verschillende behandelingsmogelijkheden.

Een vernauwing van de halsslagader
De halsslagaders vervoeren het bloed naar de hersenen. Als een of meerdere halsslagaders zijn vernauwd kan een beroerte (cva) optreden. Deze brochure beschrijft hoe een vernauwing in de halsslagader kan ontstaan, welke risico's een dergelijke vernauwing met zich meebrengt en welke behandelmethoden bestaan.

'Trombose en de anticonceptiepil' en 'Trombose en erfelijkheid' Deze twee brochures zijn een aanvulling op de eerder verschenen brochure 'Trombose en longembolie'. In de eerst brochure wordt de invloed van de tweede en derde generatie anticonceptiepil op het ontstaan en beloop van trombose besproken. Erfelijke factoren kunnen in combinatie met het gebruik van de anticonceptiepil de kans op trombose verhogen. In de tweede brochure wordt een aantal erfelijke (aangeboren) factoren besproken die de kans op het ontstaan van trombose vergroten.

Brochures aanvragen
De brochures worden verspreid via huisartsen en specialisten. Bovendien kunnen de brochures schriftelijk worden aangevraagd bij de Nederlandse Hartstichting, afdeling Preventie & Voorlichting, Postbus 300, 2501 CH Den Haag. Een fax sturen kan ook: 070 - 383 87 52. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Patiënten kunnen met vragen ook terecht bij de gratis Informatielijn van de Nederlandse Hartstichting, telefoon 0800-300 0 3000 (op werkdagen van 9-17 uur). Natuurlijk kunt u de brochures ook aanvragen op de website; doelgroep Patiënten, Publicaties.

Hartstichting en VSB Fonds verlengen 'Geld voor een gezond idee'

Den Haag, 25 april 2000 - Het project 'Geld voor een gezond idee!' is verlengd tot en met 31 december 2000. Buurtorganisaties, lokale instellingen, verenigingen, stichtingen en samenwerkende particulieren kunnen tot die datum gezonde ideeën voor hun buurt, wijk of gemeente aandragen. Dit project is een samenwerkingsverband van de Nederlandse Hartstichting en het VSB Fonds. Samen stellen de organisaties 1 miljoen gulden beschikbaar voor de financiële ondersteuning van lokale initiatieven die gericht zijn op de bevordering van een gezonde leefstijl.

De voorstellen voor 'Geld voor een gezond idee!' moeten aansluiten bij één of meer van de volgende thema's: een gezonde leefstijl, niet roken, gezonde voeding en voldoende beweging. Van de tientallen aanvragen die tot nu toe zijn ingediend, hebben we er al een aantal kunnen ondersteunen voor een geldbedrag van maximaal 20.000,-. Enkele voorbeelden: een Turkse vereniging in Almelo heeft een donatie ontvangen om een cursus op te zetten voor Turkse en andere bewoners over gezond leven en bewegen. Stichting Welzijn Ouderen heeft een bijdrage mogen ontvangen voor aanschaf van spelmateriaal voor ouderen in de gemeente 's Heerenberg. In Den Bosch zullen dankzij een bijdrage van 'Geld voor een gezond idee!' straten regelmatig op zondagen worden afgesloten zodat jong en oud veilig op straat kunnen recreëren en bewegen. Het tijdschrift Samen! kan met onze donatie een speciaal nummer laten verschijnen voor woonwagenbewoners in Nederland. Elk voorstel wordt beoordeeld door een commissie van deskundigen, die elke twee maanden de binnengekomen projecten bekijkt. De sluitingsdatum voor het insturen van aanvragen is 31 december 2000.

Voor meer informatie over het project 'Geld voor een gezond idee!' en de voorwaarden kan men schriftelijk een informatiepakket (met aanvraagformulier) aanvragen: Geld voor een gezond idee! p/a Nederlandse Hartstichting Postbus 300 2501 CH Den Haag Een fax sturen kan ook: 070 - 383 87 52

Hartstichting organiseert derde Junior Hartdag

Den Haag, 12 april 2000 - Op woensdag 19 april 2000 organiseert de Nederlandse Hartstichting voor de derde maal de Junior Hartdag, waaraan dit keer ruim 80.000 kinderen meedoen. Deze speciale schooldag in de Nationale Hartweek is bestemd voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Het centrale thema is bewegen. Op de Junior Hartdag ervaren de leerlingen dat bewegen niet alleen leuk is, maar leren zij ook dat voldoende bewegen noodzakelijk is voor een goede gezondheid. Het doel van de Junior Hartdag is om jongeren te stimuleren ook na de basisschool hun gezonde leefstijl voort te zetten .

De Junior Hartdag 2000 wordt ingeluid door een gelijknamig school-tv programma van Teleac/NOT. Het programma benadrukt het belang van bewegen. Regelmatig bewegen geeft een kick en dat komt pakkend in beeld. Ook is er een verslag te zien van de swingende danswedstrijd om de Heart Dance Award die op 1 april jl. plaatsvond. Presentator van het televisieprogramma is Sipke Jan Bousema. Na het tv-programma gaan de leerlingen aan de slag met het sportieve spelcircuit 'Ultimate Frisbee'. Bij het schooltv-programma verschijnt een educatief magazine waarin op een speelse manier de onderwerpen bewegen, gezondheid en hart en bloedvaten aan bod komen. Voorafgaand aan de Junior Hartdag krijgen de leerlingen een voorbereidende les over de werking van hart en bloedvaten. De materialen voor deze les zijn te vinden in een lespakket. De Junior Hartdag wordt dit jaar voor het eerst ondersteund door een eigen website: www.hartstichting.nl/jhd

Hartstichting reikt eerste Heart Dance Awards uit

Den Haag, 28 maart 2000 - Op zaterdag 1 april 2000 reikt de Nederlandse Hartstichting voor het eerst drie Heart Dance Awards uit. Ruim 100 groepen leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs hebben zich aangemeld voor dit dansfestijn in Vredenburg. De drie beste en meest enthousiaste groepen gaan met een Heart Dance Award naar huis. De jury van de Heart Dance Awards bestaat uit de popgroepen Roméo, Rebel Rebel, een deskundige van de Hartstichting en Daphne, de populaire TMF- veejay. De presentatie van deze dag is in handen van Sipke Jan Bousema, presentator van het Schooltv-Weekjournaal. Ter afsluiting treden Roméo en Rebel Rebel op voor alle 2000 aanwezigen. Daarmee zit Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht bomvol.

De danswedstrijd rond de Heart Dance Awards is een opwarmer voor de Junior Hartdag, die op woensdag 19 april plaatsvindt en waaraan ruim 80.000 leerlingen meedoen. Beide projecten zijn bedoeld om kinderen te laten ervaren dat bewegen niet alleen leuk is, maar ook noodzakelijk voor een goede gezondheid.

Bij het informatiepakket over de derde Junior Hartdag ontvingen alle scholen in Nederland een CD van Roméo en Rebel Rebel. De Hartstichting nodigde leerlingen uit om individueel, in kleine groepjes of klassikaal een dans te maken op een nummer van deze cd. Inmiddels hebben ruim 100 groepen leerlingen zich aangemeld die op een videoband hebben laten zien hoe hun dans is geworden. Alle scholieren die meedoen aan de danswedstrijd zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de uitreiking van de Heart Dance Awards. Op 1 april horen de aanwezigen welke groepen op basis van het opgestuurde materiaal hun dans mogen uitvoeren op het podium van Vredenburg in Utrecht, samen met de popgroepen Roméo en Rebel Rebel.

De winnaars van de drie Dance Awards gaan naar huis met een enorme beker en met toegangskaarten voor de doe-expositie 'Sport in beweging' in het Museon, van 29 april tot en met 1 oktober in Den Haag. Dit is de grootste tentoonstelling over sport ter wereld. Je komt er alles te weten over moderne topsport en de wetenschap erachter. Je hebt maar liefste 150 onderdelen tot je beschikking waarop je zelf kunt brandingsurfen, tennissen, wielrennen, bobsleeën, virtueel volleyballen, klimmen, enzovoorts.

Hartstichting ziet mogelijkheden in autovrije zondag

Den Haag, 2 februari 2000 - Zondag 24 september 2000 is door de World Heart Federation uitgeroepen tot World Heart Day (Wereld Hart Dag). Dit betekent dat er wereldwijd aandacht zal worden besteed aan het hart. Het thema van de Wereld Hart Dag is beweging. In Nederland valt de Wereld Hart Dag samen met de Autovrije Zondag die wordt georganiseerd door het Landelijk Overleg Autovrije Zondag (LOAZ) en Vereniging Milieudefensie. De Hartstichting ziet in deze autovrije zondag veel mogelijkheden voor beweegactiviteiten, zoals fietsen, wandelen, skaten en voetballen op straat. Daarom heeft de Hartstichting contact gezocht met het LOAZ en maakt de Hartstichting nu deel uit van het adviesplatform van de Autovrije Zondag.

In een brief aan de gemeenteraden in Nederland heeft LOAZ alle gemeenten gevraagd mee te doen en op 24 september zo veel mogelijk straten af te sluiten voor het autoverkeer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...