Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Finale CAO-overleg

Datum nieuwsfeit: 17-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Dienstenbond CNV


Finale CAO-overleg op 17 mei aanstaande

Op 2 mei is opnieuw overleg gevoerd over de CAO. Al snel was duidelijk dat de CAO-voorstellen van de verschillende clusters en de paraplu-CAO niet helemaal los van elkaar besproken kunnen worden. Met name als het gaat om de voorstellen die geld kosten. Over alle belangrijke punten moet nu dus nog onderhandeld worden.

Als loonbod ging de ANWB tot nu toe niet verder dan 2 keer 2,5% voor 2 jaar. De ANWB geeft hiervoor als reden dat in de afgelopen twee jaar de ANWB een hogere verhoging heeft betaald dan bij andere bedrijven (niet marktconform). De Dienstenbond CNV houdt vast aan de looneis van 3,5%. Ten aanzien van een ander voorstel van de Dienstenbond CNV, de verhoging van het premiesparen tot het wettelijk maximum heeft de ANWB nog geen toezeggingen gedaan. Op 17 mei zullen ook de flexibiliseringsvoorstellen van de deelCAO Hulpverlening verder worden besproken. Er zijn inmiddels een aantal creatieve voorstellen gedaan die op dit moment bestudeerd worden. Het voornemen is onveranderd om op 17 mei een CAO-resultaat aan u te kunnen voorleggen. Wij hopen u dan ook zo spoedig mogelijk te berichten. Heeft u nog vragen, neem dan contact op met bestuurder Yvon van Houdt (e-mail: (y.vanhoudt@cnvdibo.nl), telefoon: 010-2651111).

Rotterdam, 3 mei 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie