Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijeenkomst: Ondernemen in multicultureel Den Haag

Datum nieuwsfeit: 17-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Persberichten >> Gemeente en Randstad organiseren bijeenkomst over succesvol ondernemen in multicultureel Den Haag

Op initiatief van wethouder Pierre Heijnen van Onderwijs, Sociale Zaken, Werkgelegenheidsbevordering en Integratie en directeur Edwin Reijntjes van Randstad, regio Haaglanden/ Rijnstreek, vindt op woensdagavond 17 mei in Pulchri Studio een bijeenkomst plaats over succesvol ondernemen in multicultureel Den Haag. Voor de bijeenkomst, met als motto 'Zaken doe je met elkaar', hebben zich inmiddels 100 autochtone en 100 allochtone ondernemers aangemeld uit het Haagse midden- en kleinbedrijf. De avond, die plaats vindt in het kader van het project 'Business in the Community Den Haag', wordt geopend door burgemeester Deetman.

Het belangrijkste doel van de bijeenkomst is het stimuleren van meer intensieve contacten en kennisuitwisseling tussen autochtone en allochtone (Turkse, Marokkaanse, Surinaamse, Hindoestaanse en Chinese) ondernemers in Den Haag. De initiatiefnemers hopen dat de bijeenkomst aanleiding zal zijn voor de oprichting van een platform of klankbordgroep waarin ondernemers uit verschillende culturen ervaringen kunnen uitwisselen over succesvol ondernemen in multicultureel Den Haag.

Succesfactoren

Een van de onderdelen van het programma, dat wordt gepresenteerd door Paula Udondek, vormt een paneldiscussie onder leiding van Humberto Tan over succesfactoren voor ondernemen in een multiculturele stad. Volgens directeur Reijntjes van Randstad, regio Haaglanden/Rijnstreek, is het van groot belang dat ondernemers actief inspelen op de culturele diversiteit van de snel veranderende Haagse samenleving: 'Of het nu gaat om de werving van personeel of om uitbreiding van de klantenkring met nieuwe culturele doelgroepen, in multicultureel Den Haag liggen nieuwe kansen voor succesvol ondernemen voor het grijpen. Ondernemers moeten die leren herkennen en verzilveren!'

'Business in the Community'

Wethouder Heijnen benadrukt dat succesvol ondernemen méér is dan alleen winst maken. 'Bedrijven hebben ook belang bij integratie van allochtonen in de samenleving. Het stimuleren daarvan is niet alleen een taak van de overheid, ook bedrijven moeten zich daarvoor verantwoordelijk voelen.' Mede daarom bestaat, naar Brits voorbeeld, sinds begin 1999 in Den Haag het samenwerkingsverband Business in the Community, waaraan een aantal grote, in Den Haag gevestigde bedrijven (waaronder Randstad) deelnemen, evenals de gemeente en een aantal departementen. Zij stellen hun kennis, kunde en personeel op projectmatige basis beschikbaar aan initiatieven die de Haagse samenleving ten goede komen. Voorbeelden daarvan zijn het creëren van meer kansen op de arbeidsmarkt voor hoogopgeleide Marokkaanse jongeren ('Towards a new start') en het versterken van de relatie tussen onderwijs en bedrijfsleven ('Transfer Ondernemingen-Scholen').

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie