Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cultuurhistorische waardenkaart Gooi en Vechtstreek

Datum nieuwsfeit: 17-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT, dinsdag 16 mei 2000

Cultuurhistorische waardenkaart Gooi en Vechtstreek

Op woensdagmiddag 17 mei overhandigt gedeputeerde Cultuur, de heer E. Neef de Cultuur Historische Waardenkaart (CHW-kaart) aan alle gemeenten in de Gooi- en Vechtstreek en aan het hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht.

De provincie Noord-Holland is in 1997 gestart met de vervaardiging van de Cultuurhistorische Waardenkaart voor Noord-Holland. De kaart is bedoeld om cultuurhistorie een betere plek te geven in plannen die te maken hebben met de ruimtelijke inrichting. Bij de kaart is een publieksboek gemaakt. Het publieksboek vertelt het verhaal van de cultuurhistorie in de regio Gooi- en Vechtstreek. De kaart is een informatie - en inspiratiebron en geen belemmeringenkaart. De CHW-kaart is een dynamische kaart waarin nieuwe inzichten verwerkt worden. Zo is bijvoorbeeld de gemeente Hilversum begonnen met een experiment waarbij de CHW-kaart gebruikt is om cultuurhistorie prominenter op de agenda te krijgen bij ruimtelijke planvorming. Een ander voorbeeld komt uit van de Stichting Omgevingseducatie Gooi & Vecht die kaart gaan inzetten als lespakket in het voortgezet onderwijs. Beide voorbeelden worden op de bijeenkomst gepresenteerd.
Geheel Noord-Holland komt dit jaar en volgend jaar aan de beurt voor de CHW-kaart. In 2000 zijn dat de regio's Kennemerland en Amsterdam/Meerlanden. In 2001 volgen de regio's Zaanstreek/Waterland, Westfriesland en Noordkop/Texel. Het project loopt tot eind 2001. Bij de uitvoering van de kaart wordt nauw samengewerkt met gemeenten en waterschappen. De provincie Noord-Holland is initiator, regisseur en uitvoerder van het project.
Het publieksboek Gooi- en Vechtstreek is verkrijgbaar bij de provincie Noord-Holland, afdeling ZWC, Jacqueline Schildmeijer, tel. (023) 514 35 23.
De bijeenkomst is in het gemeentehuis van Hilversum.

* Inlichtingen: Jacqueline Schildmeijer, tel. (023) 514 35 23

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie