Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Versapoint kiest Copper Mountain als leverancier DSL

Datum nieuwsfeit: 17-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Please find the English version below!
VersaPoint

VERSAPOINT KIEST COPPER MOUNTAIN als leverancier
VOOR INVOERING PAN-EUROPESE DSL-SERVICES

Amsterdam en Palo Alto (Californië), 17 mei 2000 - VersaPoint, de eerste pan-Europese aanbieder van breedbanddiensten, en Copper Mountain Networks, Inc. (Nasdaq: CMTN) maakten vandaag bekend te zullen gaan samenwerken aan de invoering van Digital Subscriber Line (DSL)-diensten voor het midden- en kleinbedrijf en de consumentenmarkt in geheel Europa. VersaPoint werd in maart 2000 gelanceerd door NorthPoint Communications (Nasdaq: NPNT), een toonaangevende DSL breedband service provider in de Verenigde Staten, en Versatel Telecom International N.V. (AEX en Nasdaq: VRSA), een toonaangevende breedband 'local access' netwerk operator in de Benelux en noordwest Duitsland.

VersaPoint gaat voor zijn gehele pan-Europese netwerk de DSL-apparatuur van Copper Mountain gebruiken. Daarmee beschikt het over een beproefd en betrouwbaar platform van breedbandtechnologie voor een markt die naar verwachting binnen drie jaar tijd meer dan een derde van de mondiale DSL-markt zal vertegenwoordigen. Dit is de eerste grote toepassing van Copper Mountain apparatuur in Europa, en VersaPoint zal gebruikmaken van Copper Mountain's carrier-klasse CopperEdge® DSL-concentrators en het CopperView(tm) netwerkbeheersysteem, als infrastructuur voor het pan-Europese breedbandnetwerk.

Copper Mountain werd gekozen als technologiepartner voor VersaPoint vanwege zijn beproefde platform van DSL-apparaten dat de flexibiliteit biedt van meervoudige services, waaronder spraak, data en content voor zakelijke gebruikers, telewerkers en consumenten. VersaPoint zal in eerste instantie zakelijke klanten bedienen in Nederland en Duitsland en zich vervolgens richten op uitbreiding naar andere Europese handelscentra, voor zover de regelgeving in die landen daarin voorziet, met als doel de aanleg van een DSL-netwerk over het gehele Europese continent.

"Copper Mountain was de beste keuze voor ons als technologie partner, omdat zij een superieur platform heeft dat in staat is een uitgebreide reeks DSL technologieën te ondersteunen en ingebouwde 'IP awareness' heeft, waardoor betere breedbandige content distributie mogelijk is", aldus Michael Malaga, Chief Executive Officer van VersaPoint. "Daarnaast heeft NorthPoint uitgebreide ervaring met hun betrouwbare, schaalbare oplossingen voor haar netwerk in de U.S., wat VersaPoint een voordeel geeft om voorop te lopen met de invoering in Europa."

"VersaPoint heeft een succesvolle formule en past deze toe op de internationale markt," zei Rick Gilbert, president en Chief Executive Officer van Copper Mountain. "VersaPoint heeft een goede uitgangspositie om Europees marktleider te worden op de markt voor breedband netwerkdiensten waar de vraag naar betaalbare snelle Internettoegang en andere breedbanddiensten elk moment kan exploderen, zoals in de VS is gebeurd. Dit is ook een belangrijke mijlpaal voor Copper Mountain, aangezien we hiermee onze internationale expansie met ongekende vaart voortzetten."

"De pan-Europese DSL-markt voor snelle Internettoegang wordt geschat op 34% van de wereldwijde DSL-markt," aldus Ron Westfall, senior analist bij Current Analysis. "De strategie van VersaPoint is om het voordeel van de eerste aanbieder te benutten dat cruciaal bleek voor het succes van NorthPoint op de Amerikaanse breedbandmarkt. VersaPoint heeft met Copper Mountain een beproefde formule en die zal het bedrijf een voorsprong bieden bij de snelle toepassing van meervoudige diensten met een hoge dekkingsdichtheid voor zowel particuliere als zakelijke klanten in heel Europa."

VersaPoint verwacht dat de DSL-technologie de Europese markt voor Internettoegang en e-business drastisch zal versnellen, net als in de VS. Met het Copper Mountain platform zal VersaPoint zich kunnen richten op toepassingen voor het midden- en kleinbedrijf, waaronder Internettoegang, meervoudige spraakverbindingen, e-commerce, Virtual Private Networks (VPN's), telewerktoepassingen en geïntegreerde spraak- en datadiensten. Copper Mountain zal VersaPoint ook in staat stellen zijn DSL-toepassingen uit te breiden naar de consumentenmarkt met onder meer Internettoegang, spraakverkeer, speciale evenementen, toegangspoorten (portals), MP3-muziek en video.

De strategie van VersaPoint gaat uit van de aanleg van een dicht netwerk, met een korte termijn planning die voorziet in een dekking van circa 50 procent van alle huishoudens en bedrijven op de markten die het bedrijf bedient, wat neer zou komen op ingebruikname van meer dan 2000 wijkcentrales op de Duitse en Nederlandse markt. Naarmate andere markten in de Europese Unie opengaan, is VersaPoint van plan daar dezelfde dichte lijndekking in te voeren met als doel het grootste pan-Europese DSL-netwerkbedrijf te worden met een dekking van circa 80 procent op de belangrijkste Europese markten.


- EINDE -

Over VersaPoint

VersaPoint, gevestigd in Amsterdam, bouwt aan het eerste pan-Europese Digital Subscriber Line (DSL)-netwerk. Wanneer de eerste fase van het ambitieuze netwerk van het bedrijf begin deze zomer voltooid is, zullen de diensten van VersaPoint toegankelijk zijn voor huishoudens en bedrijven in heel Nederland en Duitsland. Naarmate andere markten in Europa opengaan, zal VersaPoint soortgelijke lokale netwerken opzetten met als doel de grootste DSL-aanbieder van Europa te worden. DSL biedt betaalbare, 24-uur per dag openstaande Internet toegang met snelheden die maar liefst 100 keer hoger kunnen liggen dan die van gewone modems. VersaPoint werd in maart 2000 opgericht in het kader van een strategische samenwerking van het in Amsterdam gevestigde Versatel Telecom met NorthPoint Communications uit San Francisco. Zie voor meer informatie www.versapoint.nl .

Over Copper Mountain Networks
Copper Mountain Networks, Inc. (Nasdaq: CMTN) ontwikkelt en verkoopt een uitgebreide reeks Digital Subscriber Line (DSL)-oplossingen die snelle netwerkverbindingen mogelijk maken via bestaande koperen lijnen. Het bedrijf stelt zich ten doel om carriers en andere dienstenaanbieders te voorzien van een volledige reeks krachtige, kostenefficiënte data- en spraakdiensten via DSL, die eenvoudig kunnen worden ingevoerd, gebruikt en beheerd. Met de CopperRocket® CPE reeks richt Copper Mountain zich op knelpunten als bandbreedte, gebruiksgemak en kosten voor kantoren op afstand en gebruikers. De CopperEdge® DSL-concentrators, OnPrem(tm) Multi-Tenant Unit' (MTU)-concentrators en CopperView(tm) netwerkbeheeroplossingen bieden een betrouwbaar en schaalbaar platform dat carriers en 'multi-tenant unit'-dienstenaanbieders een hoog rendement oplevert en dat tegelijk voorziet in de steeds toenemende vraag van gebruikers naar bandbreedte. Klanten die meer informatie willen over Copper Mountain producten kunnen een bezoek brengen aan de website van het bedrijf www.coppermountain.com. Voor informatie over Investor Relations kunt u bellen met 001 877-INFO-CMTN (463-6268) of contact opnemen via e-mail: (IR@coppermountain.com).
Sommige delen van dit persbericht bevatten prognoses over toekomstige gebeurtenissen die onderhevig zijn aan risico's en onzekerheden. Copper Mountain wil u erop wijzen dat er factoren zijn waardoor de feitelijke resultaten wezenlijk kunnen verschillen van de resultaten waarvan in deze uitspraken wordt uitgegaan. Tot deze factoren behoren onder meer, maar niet uitsluitend: kwartaalfluctuaties in bedrijfsresultaten die kunnen worden toegeschreven aan het tijdstip van en de hoeveelheid orders voor onze producten, de concentratie van onze inkomsten uit een klein aantal klanten, factoren die van invloed zijn op de snelheid waarmee onze klanten DSL invoeren, de aanvaarding van onze producten door de markt, ons vermogen om gelijke tred te houden met de snel veranderende productvereisten, alsmede factoren die van invloed zijn op de vraag naar DSL-technologieën. Wij verwijzen naar de documenten die Copper Mountain van tijd tot tijd deponeert bij de Securities and Exchange Commission, met name die in de paragraaf Risk Factors in our Annual Report op formulier 10-K voor het boekjaar tot 31 december 1999 en andere rapporten en documenten die bij de Securities and Exchange Commission ter inzage liggen.

Copper Mountain en alle Copper Mountain productnamen zijn handelsmerken van Copper Mountain Networks, Inc. Alle andere merken zijn het eigendom van de respectievelijke eigenaren.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...