Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Instituut Digitale fotografie van start

Datum nieuwsfeit: 17-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten

Instituut Digitale fotografie van start

De fotograaf kijkt naar zijn foto op het beeldscherm en weet dat het goed is. Helaas geldt dat nog niet voor iedere fotograaf. Beschikte de fotograaf bij het maken en beoordelen van een afdruk of een dia wel over die kennis en kunde, om dat digitaal ook te kunnen moet er nu kennis vergaard worden over digitale apparatuur, digitale toepassingen en mogelijkheden en de verschillende programma's. Daarnaast moet de fotograaf weten wat de klant bedoelt als er gevraagd wordt om een bepaald soort digitaal bestand, en dan ook weten hoe je dat maakt en aflevert.

Om fotografen te helpen bij de omschakeling van analoog naar digitaal werken heeft de FotografenFederatie met steun van het ministerie van Economische Zaken een instituut voor digitale fotografie opgericht. Het instituut presenteert zich onder de naam Nederlands Instituut Digitale Fotografie (NIDF) en zal zich bezig houden met opleiding, onderzoek en informatieverstrekking aan fotografen en andere gebruikers van professioneel beeld.
Het NIDF wordt gevestigd in Haarlem en als alles volgens plan verloopt kunnen in september 2000 de eerste cursisten ontvangen worden.
Het NIDF gaat op verschillende niveaus cursussen en (bij)scholingstrajecten aanbieden. Bijvoorbeeld aan fotografen die nog moeten beginnen met digitale techniek om hen te laten zien welke mogelijkheden er zijn en op welke verschillende manieren ze er mee kunnen beginnen. Maar ook aan fotografen die al met een digitale camera werken om hen te leren er een maximale kwaliteit uit te halen. En vanzelfsprekend cursussen bedoeld voor fotografen die zich daar wat betreft hun manier van toepassen van de digitale techniek ergens tussenin bevinden.

NIDF-norm Naast opleiding en scholing wil het NIDF uitgroeien tot een kennis- en expertisecentrum dat (vergelijkend) onderzoek doet naar nieuwe digitale toepassingen.
Het NIDF streeft naar een standaardisering van het digitale fototraject dat zo mogelijk als "NIDF-norm" kan gelden voor fotografen en hun afnemers om de onderlinge digitale communicatie nog meer te vereenvoudigen.

Informatie over het NIDF is te vinden op www.nidf.nl. Suggesties en opmerkingen e-mailen aan (info@nidf.nl) Het voorlopig postadres van het NIDF is: Dorpsstraat 3, 3481 EA Harmelen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie