Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek: Utrecht hart van Nederlandse ICT ontwikkeling

Datum nieuwsfeit: 17-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

NIEUWE ECONOMIE

UTRECHT: KENNISSTAD VAN NEDERLAND!

Uit recent onderzoek van NEXT (mei 2000) blijkt dat Utrecht het hart van de Nederlandse ICT ontwikkeling is. Nergens in Nederland zijn zoveel software bureaus gevestigd (479). Utrecht kent door de onstuimige ontwikkelingen in de laatste jaren ook de hoogste concentratie automatiserings-adviesbureaus, datacommunicatie-bureaus en internetdiensten van Nederland.

Utrecht heeft het hoogste absolute aantal ICT-banen en het hoogste aandeel ICT-banen in de nationale ICT-werkgelegenheid, respectievelijk 35.360 en 13,6 procent. In de stad Utrecht zijn in totaal ruim 2.500 ICT- en ICT-gerelateerde bedrijven gevestigd, waarvan 24 zeer grote vestigingen van de grote ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie