Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Luchtmacht verzorgt luchtbrug naar Sierra Leone

Datum nieuwsfeit: 17-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie
Persberichten


Luchtmacht verzorgt luchtbrug naar Sierra Leone

17-05-2000

De Koninklijke Luchtmacht zet een KDC-10 tanker/transportvliegtuig en een C-130 Hercules in om ongeveer 500 Jordaanse militairen te vervoeren van Amman in Jordanië naar Freetown in Sierra Leone. Deze militairen maken deel uit van de United Nations Military Assistance Mission in Sierra Leone (UNAMSIL). Volgens planning komt de eerste groep Jordaanse militairen op 21 mei en de laatste groep op 25 mei in Sierra Leone aan. Het gaat in totaal om drie KDC-10 vluchten Amman - Dakar en negen Hercules vluchten Dakar- Freetown.

In verband met de veiligheidstoestand, alsmede het onvoldoende vliegtuigbrandstof en technische ondersteuning, vliegt de KDC-10 van Amman naar Dakar (Senegal). Het traject van Dakar naar Freetown wordt vervolgens uitgevoerd door een C-130. De vliegtuigen worden op 27 mei terugverwacht op de thuisbasis in Eindhoven.

Voor het versneld ontplooien van eenheden van UNAMSIL wordt luchttransport ingezet. De Verenigde Naties hebben Nederland verzocht hier een bijdrage aan te leveren. De KDC-10 en de C-130 Hercules behoren tot het 334 Squadron van de Koninklijke Luchtmacht. Beide vliegtuigen zijn geen onbekenden in Afrika. Eerder werden er al hulpvluchten uitgevoerd naar en ten behoeve van o.a. Sierra Leone, Angola, Ruanda, Zaïre, Oeganda en recentelijk Mozambique.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie