Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV: Oproep tot loonmatiging misplaatst

Datum nieuwsfeit: 17-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Oproep tot loonmatiging misplaatst

De FNV laat zich bij de vaststelling van de looneis voor het volgend jaar niet leiden door de invoering van het nieuwe belastingplan. Dat zegt de grootste vakcentrale in reactie op het jaarverslag van de Nederlandsche Bank.

De FNV vindt het misplaatst dat De Nederlandsche Bank de omvangrijke lastenverlichting voor 2001 als een gegeven beschouwt en tegelijkertijd de vakbeweging oproept haar looneisen naar beneden bij te stellen. Het loonbeleid van de FNV wordt net zoals in voorgaande jaren bepaald door de economische ruimte en de situatie op de arbeidsmarkt.

Huurverhoging
De verantwoordelijkheid voor een eventuele oververhitting van de economie komt op een vreemde manier op het bordje van de vakbeweging terecht, aldus de FNV. De overheid is zelf een van de grootste prijsopdrijvers. Als het gaat om de stijging van de huurprijzen en allerlei lokale lasten moet de overheid ook zelf de rem zetten op de prijsontwikkeling. Deze mag niet uitstijgen boven de geschoonde prijsindex, vindt de grootste vakcentrale van Nederland.
Onderwijs
In de resterende kabinetsperiode moeten meevallers ten goede komen aan de kwaliteit van de samenleving. Bovendien moet de kenniseconomie belangrijk worden versterkt door investeringen in het onderwijs. Een eenzijdige besteding in de vorm van een tekortreductie wijst de FNV af. De vakcentrale wil dat in een volgende kabinetsperiode het begrotingskader minder rigide wordt.

17 mei 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie