Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijeenkomst succesvol ondernemen in multicultureel Den Haag

Datum nieuwsfeit: 17-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Bijeenkomst over succesvol ondernemen in multicultureel Den Haag


Op woensdagavond 17 mei is in Pulchri Studio een bijeenkomst over succesvol ondernemen in multicultureel Den Haag. Het motto van de bijeenkomst is: 'Zaken doe je met elkaar'. Er hebben zich inmiddels 100 autochtone en 100 allochtone ondernemers uit het Haagse midden- en kleinbedrijf aangemeld .

Het belangrijkste doel van de bijeenkomst is om meer intensieve contacten en kennisuitwisseling tussen autochtone en allochtone (Turkse, Marokkaanse, Surinaamse, Hindoestaanse en Chinese) ondernemers in Den Haag te stimuleren. De initiatiefnemers, wethouder Heijnen van Onderwijs, Sociale Zaken, Werkgelegenheidsbevordering en Integratie, en directeur Reijntjes van Randstad, regio Haaglanden/Rijnstreek, hopen dat de bijeenkomst aanleiding zal zijn voor de oprichting van een platform of klankbordgroep waarin ondernemers uit verschillende culturen ervaringen kunnen uitwisselen over succesvol ondernemen in multicultureel Den Haag.

Paneldiscussie

Een van de onderdelen van het programma is een paneldiscussie over succesfactoren voor ondernemen in een multiculturele stad. Het is van groot belang dat ondernemers actief inspelen op de culturele diversiteit van de snel veranderende Haagse samenleving. "Of het nu gaat om de werving van personeel of om uitbreiding van de klantenkring met nieuwe culturele doelgroepen, in multicultureel Den Haag liggen nieuwe kansen voor succesvol ondernemen voor het grijpen. Ondernemers moeten die leren herkennen en verzilveren!" aldus Reijntjes.

'Business in the Community'

Wethouder Heijnen benadrukt dat succesvol ondernemen méér is dan alleen winst maken. "Bedrijven hebben ook belang bij integratie van allochtonen in de samenleving. Het stimuleren daarvan is niet alleen een taak van de overheid, ook bedrijven moeten zich daarvoor verantwoordelijk voelen." Mede daarom bestaat, naar Brits voorbeeld, sinds begin 1999 in Den Haag het samenwerkingsverband 'Business in the Community', waaraan een aantal grote, in Den Haag gevestigde bedrijven (waaronder Randstad) deelnemen, evenals de gemeente en een aantal departementen. Zij stellen hun kennis, kunde en personeel op projectmatige basis beschikbaar aan initiatieven die de Haagse samenleving ten goede komen. Voorbeelden daarvan zijn het creëren van meer kansen op de arbeidsmarkt voor hoogopgeleide Marokkaanse jongeren ('Towards a new start') en het versterken van de relatie tussen onderwijs en bedrijfsleven ('Transfer Ondernemingen-Scholen).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie