Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe APV voor gemeente Amstelveen toegelicht

Datum nieuwsfeit: 17-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amstelveen


Nieuws

Nieuwe APV toegelicht

Onlangs heeft de gemeenteraad ingestemd met aanpassingen en wijzigingen in de Algemene Plaatselijke Verordening voor Amstelveen (de APV). Veel oude regels zijn aangepast of zelfs vervallen, terwijl er ook nieuwe richtlijnen zijn ontwikkeld. De komende weken zullen publicaties verschijnen in de gemeentepagina waarin tal van regels en richtlijnen worden toegelicht.

Deze week: parkeren met beleid voor een beter straatbeeld

Defecte voertuigen en voertuigwrakken horen niet op straat Ten behoeve van het parkeren van auto's heeft de gemeente Amstelveen gezorgd voor parkeervakken en parkeergarages. In het centrum moet daarvoor vaak worden betaald, terwijl in woonwijken en andere gebieden een gereduceerd of een gratis tarief geldt. Toch komt het voor dat eigenaren van auto's die defect zijn hun auto op de aangeboden parkeerplaatsen parkeren. Normaal worden de auto's binnen een aantal dagen gerepareerd en kunnen de parkeerplaatsen ook weer door anderen worden gebruikt.

Het komt overigens ook voor dat de eigenaar van de auto niet meer tot reparatie ervan overgaat en de auto laat vergaan tot autowrak. Dan wordt het een gevaarlijk object op straat. Spelende kinderen kunnen in gevaarlijke situaties terecht komen wanneer zij in zo'n autowrak gaan spelen. Daarnaast vormt het voertuigwrak een ontsierend element in het straatbeeld. Het is daarom belangrijk dat eigenaren van auto's zich realiseren dat dit soort auto's afgevoerd moeten worden en niet gedurende lange(re) tijd een parkeerplaats in beslag mogen nemen. Er zijn speciale plaatsen in de gemeente waar autowrakken hun eindbestemming kunnen vinden zoals onder andere autosloperijen. Informeert u daarnaar wanneer zich bij u zo'n situatie voordoet.

Caravans en kampeerwagens worden weer uit de winterstalling gehaald in het voorjaar Nu het mooier weer wordt, trekken we er met z'n allen weer lekker op uit tijdens de vrije weekenden en vakanties. De caravans en kampeerwagens zijn weer uit de winterstalling gehaald om gereinigd te kunnen worden en gereed te maken voor de komende reis. De meeste bezitters van een caravan- of kampeerwagen weten dat het is toegestaan om maximaal drie dagen voor vertrek en drie dagen nadat zij van de korte of lange vakantie terug zijn gekomen hun "vakantieverblijf" in de parkeervakken of op eigen terrein te parkeren. Daarna is het zaak de caravan of kampeerwagen weer naar de stalling te brengen. Dit om overlast voor andere bewoners van de straat te voorkomen en het straatbeeld niet te ontsieren.

Grote voertuigen en reclamevoerutigen op aangewezen plekken parkeren Het komt voor dat bedrijven de beschikking hebben over voertuigen die een lengte hebben van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter. Voor deze grote voertuigen hebben burgemeester en wethouders een aantal locaties binnen de gemeente aangewezen, met name op bedrijventerreinen, waar het is toegestaan deze voertuigen te parkeren. Dit soort voertuigen en andere voertuigen met een dusdanige afmeting, moeten op de aangewezen plaatsen in de gemeente worden geparkeerd, zodat omwonenden geen belemmering van lichtinval, stankoverlast en geluidsoverlast zullen ondervinden en zodat deze voertuigen het uitzicht voor het overige verkeer niet kunnen belemmeren.

Auto's die worden gebruikt voor reclamedoeleinden en zijn voorzien van reclameopschriften kunnen niet zo maar overal worden neergezet. Overigens is deze bepaling niet bedoeld voor bedrijfsauto's die zijn voorzien van eigen handelsreclame.

Aantasting groenvoorziening door voertuigen
Het komt helaas veelvuldig voor dat groenstroken, openbare beplantingen, plantsoenen en grasperken worden gebruikt voor het parkeren van voertuigen. Ook het rijden op zo´n groenvoorziening kan aantasting ervan veroorzaken. Daarom worden bestuurders van voertuigen er op gewezen dat zij zich uitsluitend op de weg mogen begeven met hun voertuig om zo het groen te sparen. De gemeente beoogt immers deze openbare groenvoorzieningen op een dusdanig peil te houden en te verfraaien.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie