Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 17-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Woensdag 17 mei 2000, 09.30 uur

Vrouw na beroving neergestoken
Utrecht - Een 39-jarige vrouw is dinsdagavond in de Montfoortlaan van haar tas beroofd en neergestoken.

Het slachtoffer liep omstreeks elf uur in de Montfoortlaan en was op weg naar huis. Zij werd gevolgd door drie mannen. Plotseling greep één van hen haar schoudertas en begon daaraan te rukken. De vrouw probeerde haar tas vast te houden. Hierna voelde zij een stekende pijn in haar rug. Later bleek dat zij met een mes onder in haar rug was gestoken. Nadat de daders waren weggerend kroop de vrouw naar een woning. De bewoners vonden de vrouw en sloegen alarm. Zij werd met een ambulance overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis. Naast persoonlijke spullen miste zij ruim honderd gulden aan geld.

Aangezien het slachtoffer haar daders nauwelijks heeft gezien, is het roofovervallenteam Robuust dringend op zoek naar personen die hen kunnen helpen dit ernstige misdrijf op te lossen. Zij kunnen zich melden via telefoonnummer: 030 - 239 7111.

Rukwind gooit steiger om
Utrecht - Dinsdagavond omstreeks half zeven werd de Steenweg geblokkeerd door een omgevallen steiger. De tien meter hoge steiger is vermoedelijk door een rukwind omgewaaid. De steiger, die niet aan de muur was verankerd, viel gedeeltelijk op het dak van een bloemstal en vervolgens op het wegdek. De uitvoerder heeft de steiger gedemonteerd.
Twee mannen mishandeld
Utrecht - De afgelopen nacht kreeg de politie meldingen van een grote vechtpartij in de Nobelstraat. Toen de politie ter plaatse kwam stond er voor een café een groep van naar schatting 25 personen op straat en op de grond lagen twee gewonde mannen.

Na onderzoek bleek dat de twee slachtoffers in een café ruzie hadden gekregen met drie andere bezoekers. De ruzie had zich op straat voortgezet waarbij een 27-jarige Utrechter door drie mannen werd geslagen en geschopt. Zelfs toen hij op de grond lag gingen zij door met schoppen. Een 26-jarige Utrechtse vriend ging op het slachtoffer liggen om hem te beschermen. Vervolgens werd ook hij tegen het hoofd geschopt.

Op aanwijzen van omstanders kon de politie één van de daders achterhalen en aanhouden. Het betreft een 38-jarige Utrechter. Hij is ingesloten. De twee slachtoffers zijn met een ambulance overgebracht naar het UMC. De 27-jarige liep een gebroken neus en gebroken enkel op en zijn 26-jarige vriend een hoofdwond en een hersenschudding.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie