Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Openbare bekendmakingen gemeente Capelle a/d IJssel

Datum nieuwsfeit: 17-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel


Bekendmakingen week 20 (17 mei 2000)

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

MEDEDELING VAN ONTVANGEN AANVRAGEN OM BOUWVERGUNNING (kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Arica 45, dakopbouw aanbrengen.
Stationsplein 1, fietsenstalling vernieuwen.
Wijnkoopsbaai 63, dakkapel aanbrengen.
A. Brinkmanrede 3, dakkapel aanbrengen.
Kopspoor 5, dakkapellen aanbrengen.
Geelvinkbaai 104 en 106, dakkapellen aanbrengen. Brahmsstraat 194 en 198, dakkapellen aanbrengen.
PROCEDURES: AANVRAGEN OM BOUWVERGUNNING.

01. Stationsplein 1, fietsenstalling vernieuwen. 02. A. Brinkmanrede 3, dakkapel aanbrengen.
03. Brahmsstraat 194 en 198, dakkapel plaatsen. 04. Kopspoor 5, dakkapellen aanbrengen.
05. Arica 45, dakopbouw aanbrengen.

Aan deze aanvragen om bouwvergunning kan worden medegewerkt door met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan.
In verband met die vrijstellingsprocedure liggen deze aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 18 mei 2000 gedurende vier weken op werkdagen ter inzage van 08.00 uur tot 19.00 uur bij de informatiebalie in de hal van het gemeentehuis, Rivierweg 111.

Gedurende de aangegeven perioden is een ieder bevoegd bedenkingen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN, VERLEENDE SLOOPVERGUNNING EN TOEGEKENDE MELDING VAN EEN BOUWVOORNEMEN.

Verzenddatum 3 mei 2000:
Standaardmolen 33, zolderverdieping uitbreiden. Verzenddatum 8 mei 2000:
Ringspoor 167, dakkapel aanbrengen.
Merellaan 117, dakkapel veranderen en vergroten. Verzenddatum 10 mei 2000:
Beltmolen 96, gewijzigd uitvoeren van een bouwplan waarvoor vergunning verleend was voor het aanbrengen van een balkon in het dakvlak aan de achtergevelzijde van het woonhuis. Maria Danneelserf 16 en 18, schoolgebouw uitbreiden. Capelseweg 7, 11, 13 en 15, dakkapel vergroten en dakkapellen aanbrengen.
Brahmsstraat 5, dakkapel aanbrengen.
Stationsplein 20, 14 schotelantennes op dak aanbrengen. Hordaland 3 en 5, dakkapellen aanbrengen.
Pascaltuin 16, blokhut plaatsen.
Kopspoor 13, 17 en 19, dakkapel aanbrengen.
Brahmsstraat 65, twee dakkapellen aanbrengen. Spoorlaan 9, schuurtje plaatsen, (toegekende melding). Mendelssohnstraat 15, tuinhuisje plaatsen, (toegekende melding). Bachstraat 80, dakkapel aanbrengen.
Wijnkoopsbaai 39, 41, 43 en 45, dakkapel aanbrengen. Filosofentuin 53, dakkapel aanbrengen.
Geuldal 20, woonhuis aan voorgevelzijde uitbreiden. Centrumpassage 27 29, winkelinrichting en gedeelte scheidingsmuur slopen, (sloopvergunning).

Belanghebbenden die menen door één van de hierboven aangegeven beschikkingen te zijn getroffen, hebben de bevoegdheid om tegen die beschikking bij ons een bezwaarschrift in te dienen. Ingevolge de bepalingen in de Algemene Wet Bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend en gericht aan: Het college van Burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.

HERONTWIKKELINGSPLAN VOOR DE BERGEN

Dat de Stichting Woningpartners in samenwerking met IBC Vastgoed een herontwikkelingsplan voor het uit 878-woningen bestaande complex De Bergen heeft opgesteld.
Dit plan behelst onder andere het in principe realiseren van een eigen auto-inrit voor elke berg. Om dit mogelijk te maken moet een aantal nieuwe ontsluitingswegen in het gebied worden gerealiseerd. Alleen voor de Pietersberg is dit niet mogelijk gebleken.
Procedure
Om de aanleg van de ontsluitingswegen voor de Boomberg en de Waterberg en de Braamberg mogelijk te maken moet een ruimtelijke ordeningsprocedure worden gevolgd. De overige ontsluitingswegen passen binnen het bestemmingsplan Oostgaarde. Er zijn twee procedures te onderscheiden. Een voor de Boomberg en de Waterberg, de andere voor de Braamberg.

Boomberg en Waterberg
De ontsluitingsweg voor de Boomberg en de Waterberg past niet binnen het bestemmingsplan Oostgaarde. Evenmin kan gebruik worden gemaakt van een vrijstellingsbepaling in het bestemmingsplan. De raad heeft op 6 december 1999 besloten te verklaren dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de gronden gelegen nabij de Boomberg en de Waterberg waarop de nieuwe ontsluiting betrekking heeft.
Op grond van artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, kunnen wij voor het gebied waarvoor een voorbereidingsbesluit geldt vrijstelling verlenen van de bepalingen van het geldende bestemmingsplan Oostgaarde.
Wij zijn voornemens op grond van artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het geldende bestemmingsplan Oostgaarde ten behoeve van de aanleg van een ontsluitingsweg voor de Boomberg en de Waterberg. Voordat wij definitief vrijstelling kunnen verlenen moet vooraf een verklaring van geen bezwaar van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland zijn ontvangen.

Braamberg
De ontsluitingsweg voor de Braamberg is gepland op gronden die in het bestemmingsplan Oostgaarde in artikel 25, lid 1, zijn bestemd als plantsoen. In artikel 25, lid 3, van het bestemmingsplan Oostgaarde is geregeld dat wij bevoegd zijn vrijstelling te verlenen van die bestemming voor het aanleggen van onder andere rijwegen en uitritten, indien dit ten behoeve van het verkeer noodzakelijk is, doch niet meer dan 5% van de voor plantsoen bestemde gronden. Deze nieuwe ontsluiting overschrijdt dit percentage niet.
Wij zijn voornemens op grond van artikel 25, lid 3, van het bestemmingsplan Oostgaarde vrijstelling te verlenen van het bepaalde in het eerste lid ten behoeve van de aanleg van een ontsluitingsweg voor de Braamberg.

Inzage
De plannen liggen van 18 mei 2000 tot en met 14 juni 2000 op werkdagen van 08.00 tot 19.00 uur voor eenieder ter inzage in het informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, Capelle aan den IJssel. De plannen kunnen gedurende genoemde periode tevens worden ingezien in het informatiecentrum van Woningpartners aan de Waterberg 1. Dit informatiecentrum is geopend op dinsdag van 13.00 tot 20.00 uur.

Bedenkingen
Gedurende de periode van 18 mei 2000 tot en met 14 juni 2000 kunt u schriftelijk bedenkingen tegen ons voornemen indienen bij: Het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...