Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 17-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon (071) 5459800
Fax (071) 5459326
Afkomstig van: Jaap Nelemans
Datum: 17 mei 2000

Automobilist rijdt door na aanrijding met jongen op skeelers Noordwijk
Een tot op heden onbekend gebleven automobilist reed dinsdagavond 16 mei rond 19.45 uur op de kruising Johannes Molengraafstraat met de An van Gilsehof en de Lijnbaanweg een 12-jarige Noordwijkse jongen op skeelers van de sokken. De jongen kwam daarbij ten val. De automobilist reed door. De jongen moest zich onder doktersbehandeling stellen. Hij liep in ieder geval een dikke bult op het hoofd op. De automobilist reed vermoedelijk in een licht-groene auto van het merk Opel van het type Kadett.
Kop-staart-botsing Katwijk Een 80-jarige Katwijkse automobilist die te laat in de gaten had dat twee auto's voor hem afremden, was er de oorzaak van dat er dinsdag 16 mei rond 16.45 uur op de Zeeweg een kop-staart-aanrijding plaatsvond. Een 26-jarige inzittende van een Leidse automobilist, die als eerste werd geraakt door de Katwijker, raakte daarbij gewond en vervoerd naar het LUMC. De auto schoof vervolgens op een auto van eveneens een Leidenaar. Er was een flinke materiële schade.

Automobilist verleent geen voorrang aan fietser op fietspad Katwijk Bij het wegrijden van een tuincentrum aan de Wassenaarseweg, reed een 64-jarige Katwijkse automobilist geen voorrang aan een op het fietspad rijdende 46-jarige Katwijkse fietser. De fietser is onder meer met nekletsel overgebracht naar het LUMC. Het ongeval speelde zich af op dinsdag 16 mei rond 17.25 uur.

Zware mishandeling Leiden Een 17-jarige man uit Leiden is dinsdagmorgen 16 mei zwaar mishandeld. Eerder die nacht was hij getuige van een ruzie in een horeca-gelegenheid aan de Hogewoerd. De man was, samen met nog twee anderen, tussenbeide gekomen. Toen hij tegen 04.00 uur naar huis liep, werd hij onder de Zijlpoort hard in de rug geduwd of getrapt. De man viel en werd een aantal maal op het achterhoofd geslagen. Ook werd hij een aantal maal met het hoofd op de stenen geduwd. De dader was één van de mannen die in het café bij de ruzie betrokken was. Het slachtoffer is na de mishandeling naar huis gelopen en is daarna met vrienden naar het LUMC gegaan. De man heeft diverse schaafwonden en bloeduitstortingen. Later die dinsdag heeft de man aangifte gedaan bij de politie. Daarbij heeft hij een signalement gegeven van de man door wie hij mishandeld is.

Diefstal uit woning Alphen aan den Rijn Een 54-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Juweelstraat. Vermoedelijk is de inbraak gepleegd op zondag 14 mei tussen 12.00 uur en 12.10 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen via een slaapkamerraam. Weggenomen is onder andere een horloge en een sierraad.

Doorrijden na ongeval Lekkerkerk Op dinsdagavond 16 mei omstreeks 18.00 uur is een 31 jarige motorrijder uit Ijsselstein door een nog onbekend gebleven bestuurder aangereden op de C.G. Roosweg ter hoogte van de afslag Ouderkerk aan den Ijssel. De motorrijder kwam uit de richting Krimpen aan den Ijssel in de richting van Bergambacht. Het ongeval werd veroorzaakt doordat de motorrijder de onbekende bestuurder inhaalde, waarbij deze laatste uitweek omdat hij zelf een inhaalmanoeuvre startte. De motorrijder liep bij dit ongeval lichte verwondingen op. De onbekende bestuurder is na het ongeval doorgereden. De politie vraagt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiebureau in Lekkerkerk, telefoon 0180-668 200.

Aanrijding met letsel Zoeterwoude-Rijndijk Op dinsdag 16 mei heeft omstreeks halfacht 's ochtends op de Hoge Rijndijk een aanrijding plaatsgevonden tussen een 35-jarige Leidenaar en een 30-jarige Amsterdamse. De Leidenaar reed met zijn auto op de Hoge Rijndijk richting Hazerswoude-Rijndijk. De Amsterdamse reed op de 5 Meilaan en wilde linksaf de Hoge Rijndijk oprijden. Hierbij zag zij de Leidenaar over het hoofd. Deze kon haar auto niet meer ontwijken en reed tegen haar aan. Onbekend is wat voor letsel beiden hieraan hebben overgehouden.

Motorrijder onderuit op Rijksweg Hazerswoude-Rijndijk Dinsdag 16 mei is rond 2 uur 's middags een 33-jarige motorrijder uit Leiderdorp onderuit gegaan bij een inhaalmanoeuvre. Dit gebeurde op de Rijksweg N11 ter hoogte van Hazerswoude-Rijndijk. De motorrijder wilde een vrachtwagen inhalen, maar deed dit op een stuk waar vanwege wegwerkzaamheden slechts één rijstrook beschikbaar was. Waarschijnlijk had hij te laat door dat de vrachtwagen naar links moest vanwege de wegwerkzaamheden. De motorrijder is met onbekend letsel naar het LUMC in Leiden gebracht.

Met slok op achter het stuur Koudekerk aan den Rijn Dinsdag 16 mei is rond tien uur 's avonds een 59-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. De man reed met zijn auto op de Hondsdijk. Ter hoogte van de betoncentrale was de Alphenaar tegen een verkeersheuvel aangereden. De man bleek niet in staat de blaastest goed uit te voeren. Hierna is een bloedproef gevorderd. Omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur was gekropen werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een proces-verbaal.

Doorrijden na aanrijding Gouda
Op 16 mei, omstreeks 15.50 uur, is op de Dunantsingel een 75-jarige fietster uit Gouda door onbekenden aangereden. De vrouw verklaarde dat zij over de Dunantsingel in de richting van de Joubertstraat reed. Een bus van Connexxion kwam vanuit tegenovergestelde richting. Achter de vrouw kwam vervolgens een blauwe personenauto aanrijden, luid toeterend en met hoge snelheid. In plaats van achter de vrouw te blijven rijden, in afwachting van het passeren van de bus, reed de auto echter roekeloos door, daarbij werd de fietstas van de vrouw geraakt. Hierdoor kwam zij ten val. Zij liep letsel op aan haar knie en werd door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld.
Kettingbotsing A-12 Reeuwijk
Op de A-12, richting Utrecht, ter hoogte van Reeuwijk vond op 16 mei, omstreeks 16.35 uur, een kettingbotsing plaats tussen drie voertuigen. Op de linkerrijbaan moest geremd worden i.v.m. filevorming. Een 27-jarige bestuurster uit Westerbork raakte hierbij licht gewond. Zij liep verwondingen op aan haar rechterarm, veroorzaakt door de airbag.
Bedreiging Gouda
Gisteravond, omstreeks 20.45 uur, vond een bedreiging van omwonenden plaats nabij een flatwoning aan de Teldersstraat. De man uitte bedreigingen met een mes en tevens zou er een vuurwapen zijn gezien door getuigen. De politie is ter plaatse gegaan met drie voertuigen en trof de man aan op het balkon van de woning. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. In de woning werden wurgstokjes, messen en een revolver aangetroffen. Deze goederen zijn in beslaggenomen. De verdachte, een 34-jarige Gouwenaar is ingesloten.

Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie