Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Detailhandelsonderzoek Capelle aan den IJssel

Datum nieuwsfeit: 17-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel


Detailhandelsonderzoek Capelle aan den IJssel

De toekomstige ontwikkelingen in dit gebied hebben invloed op andere gebieden in en om Capelle en andersom. Uitbreiding op de ene plek kan betekenen dat er op andere plekken minder mogelijkheden overblijven. Er kan een verstoring van het evenwicht in de winkelstructuur optreden. De gemeente laat daarom een onderzoek doen naar de bestaande detailhandelsvoorzieningen, de sterke en zwakke punten van de verschillende centra en steunpunten in de gemeente en de toekomstperspectieven van deze gebieden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau BRO. Dit onderzoek is een aanvulling op de resultaten van een groot regionaal koopstromenonderzoek dat hetzelfde bureau in 1999 uitvoerde.

Winkelen nu en in de toekomst
Het Capelse onderzoek richt zich op het bepalen van de huidige positie van de winkelsteunpunten en het aangeven van het toekomstperspectief en visie. In het onderzoek worden ook omgevingsaspecten zoals bereikbaarheid, parkeren, inrichting en aankleding meegenomen. Momenteel vindt een enquête onder Capellenaren en een aantal interviews met ondernemers plaats (zie elders op deze pagina).
Naast deze telefonische enquête onderzoekt het bureau ook de omvang, kwaliteit en spreiding van de winkels in de gemeente. Dit onderzoek is inmiddels in volle gang. Op die manier kunnen vraag- en aanbodgegevens straks naast elkaar worden gelegd. Om nog beter zicht op de mogelijkheden en onmogelijkheden van de detailhandel in Capelle aan den IJssel te krijgen, zal het bureau ook gesprekken voeren met de plaatselijke ondernemers.
Het onderzoek vormt de basis voor een visie op de winkelstructuur. Het bureau zal de gemeente tenslotte adviseren over de gewenste detailhandelsontwikkelingen in Capelle aan den IJssel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie