Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Startbijeenkomst Digitaal Trapveld Emmen

Datum nieuwsfeit: 17-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen


Persbericht: 'Digitaal Trapveld Emmen', 17 mei 2000

'Digitaal Trapveld Emmen'

Woensdag 17 mei vindt de startbijeenkomst plaats van 'Digitaal Trapveld Emmen' in het gemeentehuis van Emmen. Wethouder mevrouw A. Kleine Deters opent de bijeenkomst om 15.00 uur. Het programma duurt tot 17.00 uur.

Vast staat dat ICT en nieuwe media in de komende decennia een belangrijke rol gaan spelen in ons dagelijks denken en doen. Op economisch gebied zien we reeds de 'ongekende' mogelijkheden en op het sociale vlak wint ICT aan kracht. Nieuwe media is geen mode, het is de nieuwe werkelijkheid. Een werkelijkheid waarvan niet iedereen kan profiteren. De kans op tweedeling is dan ook aanwezig. Deze tweedeling doet vooral opgeld in de achterstandswijken.

Wil de gemeente komen tot volledige maatschappelijke en sociale integratie van ICT en nieuwe media, dan is het noodzakelijk extra inspanningen te plegen voor die groepen in de maatschappij waarvan vaststaat dat zij op dit moment nog geen of nauwelijks toegang hebben tot de nieuwe media.

GSB-gelden

Dit gegeven heeft minister van Boxtel er toe aangezet om in het kader van GSB gelden vrij te maken, voor Emmen 500.000,--, om juist deze tweedeling tegen te gaan. Onder de noemer van 'Digitaal Trapveld', kunnen de G30 gemeenten initiatieven ontwikkelen en projectplannen indienen, die zich ten doel stellen in GSB-wijken, ICT en nieuwe media te gebruiken voor (sociale) activering, het op doen van kennis en ervaring en toe te leiden naar werk en/of maatschappelijk nuttige activiteiten. Al deze activiteiten kunnen verricht worden vanuit een werkplaats. Deze digitale werkplaats is een ruimte, waar wijkbewoners de mogelijkheid hebben kennis te maken met ICT in de breedste zin van het woord. Daarnaast is het mogelijk vanuit de digitale werkplaats, nieuwe kleinschalige werkgelegenheid te creëren.

Verdere ontwikkelingen

De bijeenkomst is bedoeld om met de opgedane ervaringen in de gemeente Emmen het project 'Digitaal Trapveld' verder te ontwikkelen en in te vullen.


Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend (c)2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie