Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verbetering woon- en leefklimaat gemeente Den Helder

Datum nieuwsfeit: 17-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

VERBETERING WOON- EN LEEFKLIMAAT

betreft: week: 20

Enige tijd geleden hebben wij op deze pagina aandacht besteed aan de plannen van het college om het leef- en woonklimaat in de gemeente te verbeteren. In totaal heeft de gemeenteraad namelijk ¦ 4,8 miljoen ter beschikking gesteld om dit jaar het groen in wijken en buurten op te knappen, Den Helder aantrekkelijk te maken en maatschappelijke investeringen te kunnen doen. Wij hebben u gevraagd te reageren op de voorstellen van het college.

Wij hebben 47 reacties (12 brieven, 2 e-mails en 33 bonnen uit de Voorlichtingspagina) ontvangen van bewoners, bewonersorganisaties en besturen van instellingen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft zich gebogen over alle suggesties. Nieuwe ideeën en aanvullende wensen zijn kenbaar gemaakt en al eerder ingediende verzoeken en plannen zijn nog eens in de herinnering opgeroepen. Over het algemeen bleek ook uit de reacties grote instemming met de voorstellen van het college, maar vroeg men ook aandacht voor de aan de orde gestelde zaken. Meer veiligheid en extra groen scoren hoog.

Het college heeft vorige week besloten welke zaken uitgevoerd kunnen worden. Veel wensen kunnen uit bestaande onderhoudsbudgetten worden gefinancierd. Voor andere wensen heeft de raad ¦ 2,5 ton uitgetrokken.

Enkele voorbeelden van zaken die binnenkort gerealiseerd zullen worden zijn:

stoplichten in de Kievitstraat, aanpassing van het openbaar groen in de Sluisdijkstraat, het voorzien van 25 bankjes in het centrum van armleuningen, uitbreiding van de openbare verlichting in Doorzwin 24 en uitbreiding van de camerabewaking in het uitgaanscentrum. Het benodigde geld voor de aanleg van zeven parkeerplaatsen bij De Boerderij in de Schooten wordt gebruikt voor het opknappen van de omgeving van De Boerderij. De openbare verlichting van het toegangspad Waddenzeestraat/Reggestraat wordt aangepast en hier wordt een groen- en speelveldje gecreëerd.

Op 24 en 25 mei buigen nog twee commissies, respectievelijk Milieu en Financiën, zich over het collegebesluit. U kunt de voorstellen nog inzien en eventueel gebruik maken van de mogelijkheid voorafgaand aan de vergaderingen uw stem te laten horen.

laaste verandering: mei 17, 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie