Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

OCW: samenwerking scholen en bedrijfsleven aan kennisnet

Datum nieuwsfeit: 17-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, directie Voorlichting
Datum: 17-05-2000 Home

Persbericht
Nummer: 60

Samen met scholen en bedrijfsleven werken aan toekomst vankennisnet

Een publiek-private samenwerking is de aangewezen weg voor de verdere ontwikkeling en inhoudelijke invulling van kennisnet voor het onderwijs. Hierdoor ontstaat een kwalitatief hoogwaardig kennisnet tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding zonder financiële risicos voor de scholen. Zon samenwerkingsverband kan ook beter inspelen op de snelle ICT-ontwikkelingen. Dit schrijft minister drs. L.M.L.H.A. Hermans (OCenW) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

De scholen, vertegenwoordigd door besturenorganisaties en de BVE-Raad, selecteren samen met de minister de private partijen.

De betrokkenheid van de marktsector betekent dat er enige ruimte moet zijn commercieel te opereren, maar dit mag niet ten koste gaan van het onderwijskundig belang. De doelstelling van kennisnet blijft te allen tijde een netwerk voor het onderwijs. Er moeten eenduidige afspraken worden gemaakt over wat wel en niet als reclame-uitingen acceptabel is. De besturenorganisaties werken op dit moment aan specifieke afspraken over sponsoring en reclame op kennisnet.

De minister vindt het noodzakelijk dat de overheid in de toekomst betrokken blijft bij kennisnet. Immers, het is een essentiële voorziening voor het onderwijs. De betrokkenheid van de overheid bestaat uit investeringen in de verdere ontwikkeling van kennisnet en uit het geven van een adequaat budget aan de scholen voor het gebruik ervan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie