Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vuurwerkopslagplaats in Houten

Datum nieuwsfeit: 17-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Digitale Gemeente Houten


Vuurwerkopslagplaats in Houten.

woensdag 17 mei 2000 - Door: Frank Magdelyns

In de gemeente Houten ligt circa 8500 kilo vuurwerk opgeslagen in een voormalig munitieopslagplaats aan de Fortweg. Deze vuurwerkopslagplaats is in gebruik bij het bedrijf Skylight en de voortzetting van het bedrijf MS Vuurwerk, wat in februari 1991 ontplofte in Culemborg. In het vorige bedrijf werd zwart buskruit opgeslagen en dit is in Houten niet het geval. Het is destijds zo gebeurd omdat omwonenden bezwaar indienden tegen de vestiging van deze fabriek en opslagplaats. Tevens werd hierdoor besloten om geen vuurwerk in vrachtwagens op te slaan, maar uitsluitend in de daarvoor bestemde opslagplaats.

Bij een eventuele ontploffing zou men in de wijk Lunetten evenveel of meer last hebben, dan in Houten. In de Houtense opslagplaats worden slechts vertragingslonten erop gezet. Volgens Raad van State is de fabriek van Skylight veilig.
Lees het volledige artikel in het Utrechts Nieuwsblad.
Een ander gerelateerd artikel uit deze krant: De knal van Culemborg.

Copyright © De Digitale Gemeente Houten 1996 - 2000
Deze website is een particulier initiatief van AG Computers en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten). Vragen, opmerkingen, suggesties? (info@houten.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie