Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Breda houdt verdachten aan in mishandelingszaak

Datum nieuwsfeit: 17-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Midden- en West Brabant

Familieleden verdacht van ontvoering en zware mishandeling 16 jarige neef

Datum: 17/5/2000
Auteur: Rien van Kuik

De politie van het district Breda heeft vanmorgen drie Bredanaars en een inwoner uit Zundert aangehouden op verdenking van ontvoering en zware mishandeling van een 16 jarige jongen. Drie van de verdachten behoren tot de familie van het slachtoffer.

Uit politieonderzoek is naar voren gekomen, dat enkele familieleden van de 16 jarige jongen hem ervan verdenken eind vorig jaar bij zijn opa te hebben ingebroken en daar een nog onbekende hoeveelheid geld te hebben buitgemaakt. Dit was kennelijk aanleiding hem te ontvoeren en zwaar te mishandelen.

Het slachtoffer zegt van de gehele zaak niets te weten. Tijdens de dagen lange ontvoering werd het slachtoffer niet alleen geschopt en geslagen, maar werden ook middelen ingezet om hem daarmee zwaar te mishandelen. Direct na zijn vrijlating moest hij zich voor ernstige brandwonden onder doktersbehandeling stellen. De aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld.

Begin mei werd bij de politie in Breda bekend, dat de 16 jarige jongen, die in Nijmegen woont, slachtoffer was geworden van zware mishandeling. Hierbij zouden betrokken zijn geweest een 18 jarige neef uit Zundert en zijn twee ooms van 23 jarige en 27 jaar beiden afkomstig uit Breda, alsmede een kennis van deze familie een 24 jarige Bredanaar.

De zware mishandelingen zouden hebben plaatsgevonden op diverse locaties waar het slachtoffer meerdere dagen tegen zijn wil werd vast gehouden. Na enkele dagen werd hij in vrijheid gesteld. Na het bekend worden startte de politie van het district Breda vorige week met 10 rechercheurs een uitgebreid onderzoek. De politie onderzoekt de rol van elk van de aangehouden verdachten. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het slachtoffer krijgt professionele hulp om hem te ondersteunen in het verwerkingsproces.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie