Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 18-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: diverse 18-05-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 18 mei 2000

Dagelijkse persberichten

Appingedam: politie zoekt getuigen ernstig ongeval motorrijder De politie is op zoek naar getuigen van het ernstig verkeersongeval dat vrijdagmiddag plaatsvond op de met verkeerslichten beveiligde kruising Provincialeweg met de Jan Bronsweg en de Fivelweg in Appingedam. Daarbij werd een 35-jarige motorrijder uit Delfzijl aangereden door een vrachtauto. De motorrijder raakte hierdoor ernstig gewond.. De verklaringen van getuigen geven onvoldoende beeld van wat er precies is gebeurd. De politie is met name op zoek naar getuigen die ten tijde van de botsing op dezelfde weg hebben gereden als de betrokken motorrijder (Provincialeweg) en de betreffende vrachtwagenchauffeur (Jan Bronsweg). Zij kunnen contact opnemen met de politie in Delfzijl 050 5996300.

Onderdendam: automobilist bij uitwijken in de sloot Een 42-jarige automobilist uit Warffum raakte gistermiddag omstreeks 15.00 uur met zijn auto in de sloot van de Warffumerweg bij Onderdendam, nadat hij plotseling moest uitwijken voor een tegenligger die vermoedelijk op zijn weghelft reed. De tegenligger reed vervolgens door. Het gaat waarschijnlijk om een metalic-grijs gekleurde personenauto. De auto van de Warffumer raakte tengevolge van het ongeval totaal vernield. Hij kwam zelf met de schrik vrij. De politie wil graag in contact komen met de doorgereden automobilist of getuigen die iets van het ongeval hebben gezien. De politie is te bereiken onder nummer 050 5997300.

Hoogezand: taxichauffeur bedreigd
Een 24-jarige chauffeur van een taxibedrijf uit Hoogezand-Sappemeer, is gisteravond bedreigd door een passagier en gedwongen tot afgifte van zijn portemonnee met daarin meer dan honderd gulden. De passagier liet zich die avond aanvankelijk van Hoogezand naar Groningen rijden. Nadat hij in de Oosterparkwijk een bezoek had afgelegd, liet hij zich door dezelfde taxi weer vervoeren terug naar Hoogezand. In de buurt van het Gorechtpark bedreigde hij vervolgens de chauffeur met een mes. Nadat hij de portemonnee had ontvangen verdween hij spoorslags uit het zicht. De politie heeft onmiddellijk na het voorval de omgeving afgezocht met enkele eenheden, helaas tot dusver zonder resultaat. Het onderzoek wordt voortgezet.

Zuidbroek: auto in de sloot
Een 29-jarige inwoonster van Vlagtwedde raakte gistermiddag op de Rijksweg 33 bij Zuidbroek in de sloot, nadat ze moest uitwijken voor een voor haar rijdende automobilist (44) uit Meedhuizen, die afremde voor een rij voor hem stilstaande autos. De vrouw zag dit te laat, waarna ze naar rechts uitweek de berm in om een botsing te voorkomen. Daarbij slipte ze en kwam uiteindelijk met de auto in de sloot terecht. Ze kwam zelf met de schrik vrij. Haar auto raakte ernstig beschadigd.

Leek: bromfietscontrole
Bij een bromfietscontrole in de omgeving van Leek werden drie bromfietsers bekeurd. In dit geval ging het niet om technische gebreken. Een 18-jarige Leekster bleek niet in het bezit te zijn van een certificaat, een 15-jarige dorpsgenoot bleek nog te jong, en een derde Leekster bleek niet in het bezit te zijn van geldige verzekeringspapieren. In totaal zijn 18 bromfietsen nader bekeken.
Holwierde: botsing, weg gestremd
De Hoofdweg in Holwierde is gistermorgen tijdelijk gestremd geweest in verband met een botsing tussen een tractor met dieplader en een personenauto. De tractor, bestuurd door een 43-jarige inwoner van Loppersum wilde een inrit inrijden. Hierbij zwenkte de dieplader enkele meters uit, waardoor de tegenligger, een 56-jarige automobilist uit Holwierde, genoodzaakt was te stoppen. Door een slechte remwerking van de tractor en dieplader schoof het gevaarte enigszins rechtdoor en botste op de stilstaande personenauto, waardoor deze ernstig werd beschadigd. De Technische Verkeersdienst constateerde nadien slechte remwerking en maakt op dat proces-verbaal op tegen de tractorbestuurder.

Finsterwolde: snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Kromme Elleboog in Finsterwolde werden gistermorgen 11 overtredingen geconstateerd bij de in totaal 19 gecontroleerde voertuigen. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u waar maximaal 50 was toegestaan.

GRONINGEN:

Ravage op A28
Woensdagochtend raakte een 36-jarige vrouw uit Garmerwolde met haar auto met aanhangwagen op de A 28 in de problemen. Door onbekende oorzaak begon de aanhangwagen, een oliebollenkraam te slingeren. De vrouw raakte de macht over het stuur kwijt en de auto kwam met de kraam op de vluchtstrook terecht. Hierbij sloeg de oliebollenkraam om. Een takelbedrijf moest de kraam zwaar beschadigd afvoeren. De rijbaan is enige tijd gestremd geweest.

Belediging kost geld
Een 26-jarige man uit Groningen werd woensdagochtend in de Oosterstraat aangehouden. De man lag in een portiek te slapen. Toen agenten hem sommeren om te vertrekken verzette hij zich hevig. De man uitte daarbij zeer grove beledigingen op straat dat hij uiteindelijk werd aangehouden en ingesloten. Hij bleek onder invloed van alcohol. Nadat de verdachte zijn roes had uitgeslapen ging hij met een geldboete van f 950,00 de deur van het politiebureau uit.
Eenzijdig ongeval
Een 30-jarige stadjer liep woensdagavond hoofd en mondletsel op. De man reed met zijn fiets in de gesloten richting van de Oosterstraat. Toen hij moest uitwijken voor een taxi raakte de fietser de stoeprand en sloeg tegen het wegdek. De stadjer liep daarbij letsel op aan hoofd en mond en moest naar een ziekenhuis worden gebracht.
Vernieling ruiten van buren
Een 39-jarige stadjer werd afgelopen nacht in de Noorderkroonstraat aangehouden. De man verklaarde muziekoverlast te ondervinden van zijn buren en gooide daarom een tweetal ruiten van de woning in. De verdachte werd aan het bureau gehoord, waar hij een proces verbaal kreeg voor het plegen van vernielingen. Daarna mocht hij weer huiswaarts gaan.

Diefstal fiches
Een 40-jarige man uit Bad Sackingen (Duitsland) is afgelopen nacht aangehouden in het Casino. De man nam tot twee keer toe fiches weg. Hierbij werd hij door het personeel betrapt en overgedragen aan de politie. De verdachte kon de schade niet vergoeden. Hij werd ingesloten, teneinde vandaag de rekening te kunnen vergoeden.
Inlichtingen, Afdeling Communicatie 050 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie