Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actualiteiten Hoofd Bedrijfschap Ambachten

Datum nieuwsfeit: 18-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hoofd Bedrijfschap Ambachten

18 Mei 2000

ICT-stimulansen overheid onder één noemer
Het kabinet zal het gebruik van informatie- en communicatietechnologie (ICT) voortaan onder één logo en één slogan bevorderen: "Nederland gaat digitaal".

Meer startende ondernemingen
Het aantal startende ondernemingen in 1999 bedraagt 53.200. Het aantal startende ondernemingen is in 1999 toegenomen met 3.100, in 1998 was de groei 800.

Ondernemen met het oog op de toekomst
De roep vanuit de samenleving om maatschappe-lijk verantwoord ondernemen neemt toe. Bedrijven die fraude plegen of zich misdragen op ecologisch of sociaal gebied, kunnen tegenwoordig rekenen op een dalende omzet en winst.

Ongekende stijging internationale handel in februari De waarde van de handel in goederen met het buitenland is in februari enorm gestegen. Uit de nieuwste handelscijfers van het CBS blijkt dat zowel de invoer als de uitvoer ongekend toenam.

Leren ondernemen
Universiteiten, hogescholen en scholen; er zijn er maar weinig die ondernemersvaardigheden bij hun leerlingen en studenten stimuleren.
Pleidooi voor investering in beroepsonderwijs
Het kabinet moet meer investeren in het beroepsonderwijs. Ook zal het beroepsonderwijs zich meer moeten richten op de arbeidsmarkt. Dat heeft voorzitter G. Brockx van de Bve-raad gezegd in reactie op het Onderwijsverslag 1999 van de onderwijsinspectie.
Week van het beroepsonderwijs
Onlangs vond de aftrap plaats voor de Week van het Beroepsonderwijs. Deze is gepland van 22 tot en met 28 januari 2001.
MKB-Nederland steunt roep om meer investeringen in hbo MKB-Nederland ondersteunt de doelstelling van het Landelijk Actie Comité Studenten (Landelijke Studentenvakbond) om meer geld te investeren in het hoger beroepsonderwijs (hbo).

Bedrijven zoeken vaker personeel via Internet
Behalve in Nederland neemt ook in andere Europese landen de aandacht voor Repetitive Strain Injuries (RSI) toe. In de meeste lidstaten van de Europese Unie worden voorlichtingscampagnes georganiseerd.
Ruimere scholingskansen voor mensen met bijstandsuitkering Bijstandsgerechtigden zonder sollicitatieplicht (zoals alleenstaande ouders met kinderen tot 5 jaar) mogen voortaan zonder nadere voorwaarden deelnemen aan scholing met behoud van uitkering.

Nederland akkoord met hoofdlijn Europese richtlijnen non-discriminatie Nederland stemt op hoofdlijnen in met het voorstel van de Europese Commissie voor maatregelen tegen discriminatie. Deze maatregelen zijn een uitwerking van artikel 13 van het EG-verdrag en bestaan uit twee richtlijnen en een actieprogramma.

Convenant: 20.000 extra plaatsen op arbeidsmarkt voor minderheden Het kabinet, MKB-Nederland en Arbeidsvoorziening hebben een convenant gesloten voor de plaatsing van 20.000 extra mensen uit etnische minderheidsgroepen dit jaar.

Mkb-werkgevers hebben meer invloed op reïntegratie dan ze denken De meeste werkgevers in het midden- en kleinbedrijf(mkb) ervaren uitval en ziekte van hun werknemers als zaken die buiten hun macht liggen. Ze kunnen het reïntegratieproces van medewerkers echter wel degelijk positief beïnvloeden.

SER bepleit hogere fiscale aftrek voor scholing van werknemers De Sociaal-Economische Raad (SER) bepleit een fiscale aftrek van 40% voor de "opscholing" van werkenden. Dit is mede nodig om de doorstroming van minderheden naar hogere functies te bevorderen.

HB Aktueel

HBD/VEDIS Trendcongres 2000
Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) en VEDIS Detailhandels Platform organiseren dinsdag 13 juni 2000 van 13.30 tot 17.15 uur in het Kurhaus te Scheveningen het congres "Detailhandel in de e-Economie: nieuw speelveld, nieuwe spelregels, nieuwe spelers, nieuwe strategieën".

Nederlandse detailhandel gaat intensief samenwerken De Nederlandse detailhandel gaat haar krachten bundelen in een nieuw opgericht Platform Detailhandel.nl.

Oprichting regionale centra voor beroepsziekten bepleit In Nederland moeten vijftien regionale expertisecentra komen die huisartsen en andere zorgverleners helpen bij de behandeling van beroepsziekten. Daarbij gaat het onder meer om RSI, burn-out en fysieke aandoeningen.

ProVoet opgericht
Sinds 15 maart jl. is de oprichting van de Algemene Nederlandse Beroepsorganisatie voor voetverzorger/Pedicure ProVoet een feit. De leden van de NPO en Voet Plus besloten op die dag om voortaan de krachten te bundelen in ProVoet.

Geslacht ondernemers beïnvloedt financiering van onderneming Het betreft een onderzoek naar de vraag of mannelijke en vrouwelijke ondernemers verschillen vertonen met betrekking tot de financiering van hun onderneming.

Opnieuw spectaculaire groei aantal vrouwen in bouwkaderfuncties 939 vrouwen hebben in 1999 een kaderfunctie in de bouwsector gevonden volgens de cijfers van het Stichting Opleidingsfonds voor de Bouwnijverheid (SFB).

Bouwbedrijven laten kansen liggen: stages worden niet optimaal benut als wervingskanaal
Onderzoek onder vrouwelijke en mannelijke mbo- en hbo stagiairs bouwkunde toont aan dat stage-ervaringen daadwerkelijk de beroepskeuze van de studenten beïnvloeden.

Regionale Opleidings Projecten voorzien in tekort restauratievaklieden "Het is dringend nodig om werk te maken van de opleiding van restauratievaklieden. Gespecialiseerde leerlingbouwplaatsen zijn een doeltreffend middel om aankomende restauratievaklieden op te leiden.

Nederlander eet steeds meer ijs
Nederlanders eten én produceren steeds meer ijs. Vorig jaar werkten we gezamenlijk meer dan 130 miljoen liter van deze koude lekkernij weg: negen liter per persoon.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...