Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CMG herhaalt vooruitzichten voor gezonde groei in 2000

Datum nieuwsfeit: 18-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

17 mei 2000

CMG herhaalt vooruitzichten voor gezonde groei in 2000 tijdens jaarvergadering

Op de jaarvergadering van Europese ICT-services Groep CMG plc die vandaag in Londen werd gehouden, zei bestuursvoorzitter Cor Stutterheim: “Na vier maanden blijft ons beeld van de vraag van klanten en de groeimogelijkheden in 2000 positief. Dit is in overeenstemming met wat ik zei tijdens de presentatie van de 1999 jaarcijfers in februari. Ik zei toen dat we een goede groei verwachtten die boven de marktgroei zou liggen, maar die niet zo hoog zou zijn als de uitzonderlijke niveaus van de twee voorgaande jaren. Ik merk op dat het Pond Sterling verder in waarde is toegenomen ten opzichte van de Euro. Dit betekent dat onze cijfers voor 2000, indien deze gerapporteerd worden in Ponden Sterling, geen volledige weergave zullen zijn van de goede operationele groeicijfers in lokale valuta.

Tevens gaf ik aan dat de zaken rondom het millennium van invloed waren geweest op de orderintake zowel vóór als na het einde van 1999. Daardoor hebben wij, evenals veel branchegenoten, een enigszins langzamere start van het jaar gezien dan normaal. Tegelijkertijd echter, profiteren we van de zeer sterke groei in onze wereldwijde telecommunicatie producten business. Er is een aanhoudende vraag naar ‘high capacity Short Message Service Centres' en uitgebreide interesse voor onze WAP (Wireless Application Protocol) Service Broker.

Sinds de aankondiging van de resultaten in februari hebben we nog twee bedrijven overgenomen. EPL Group voegde 90 medewerkers en een sterke klantenportfolio toe aan onze Franse activiteiten. Software Resource Ltd (SRL) voegde specialistische expertise en softwareproducten toe aan onze business in de nutsmarkt in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van meter-opname. We hebben tevens ons vriendelijk bod (‘recommended offer') op Admiral plc aangekondigd. Specifieke informatie over de voortgang vindt plaats nadat vandaag de buitengewone vergadering van CMG aandeelhouders heeft plaatsgevonden en de eerste sluitingsdatum van het bod aan Admiral aandeelhouders is gepasseerd. We hebben zeer duidelijke strategische en commerciële redenen voor onze krachtenbundeling met Admiral, gezien hun lange track record van winstgevende groei, hoge marges en compatibele bedrijfscultuur. De toevoeging van Admiral's medewerkers, vaardigheden en klantrelaties zal CMG's positie aanzienlijk versterken. Dit geldt vooral voor de concurrerende Britse markt en in Frankrijk en België.

Tijdens de eerste maanden van het jaar hebben we personeel geworven in onze belangrijkste gebieden om de toenemende vraag van klanten te kunnen beantwoorden. We verwachten dat dit blijft doorgaan en zullen onze reputatie benutten als een van de meest gewaardeerde werkgevers in de business. Een van de aantrekkelijkste factoren voor zowel getalenteerde afgestudeerden als voor ervaren consultants is ons langdurige track-record op het gebied van continue persoonlijke ontwikkeling en training. Uiteraard stellen ook onze klanten dat op prijs.

De markt voor ICT-services blijft spannende en uitdagend met goede lange-termijn vooruitzichten. Dit komt tot uiting in onze strategie om een nog sterkere speler te worden, zowel in Europa als wereldwijd. In het jaar 2000 zal een belangrijke stap voorwaarts worden gemaakt om dat doel te bereiken."
- Einde -

Voor meer informatie:

Cor Stutterheim, Chairman, CMG plc Tel: +31 (0)20 67 20 444 Chris Banks, Finance Director, CMG plc Tel: +44 (0)20 7592 4000 Tony Richards, Group Communications Manager, CMG plc Tel: +44 (0)20 7592 4000 Jan Massier, Group Communications (Amsterdam), CMG B.V. Tel: +31 (0)20 67 20 444 Toby Mountford, Citigate Dewe Rogerson Tel: +44 (0)20 7638 9571 Marise Blom, First Financial Communications Tel: +31 (0)20 575 4010

Over CMG

CMG plc is een toonaangevende IT-Services Groep, die zakelijke IT-diensten levert in de vorm van consultancy, systeemontwikkeling, softwareapplicaties en informatieverwerking. CMG is opgericht in 1964 en is internationaal actief vanuit haar Europese basis in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en België. CMG levert en ondersteunt applicaties voor klanten over de hele wereld. Daarnaast heeft de Groep een wereldwijde product business voor mobiele telecommunicatie met support centra in Europa, Noord en Zuid Amerika en in het Verre Oosten. De Groep is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en Amsterdam.

CMG levert kennis, producten en oplossingen aan de financiële sector, handel, transport en industrie, telecommunicatie-, media-, energie-, nutsbedrijven en overheid. Ook levert de groep diensten op het gebied van informatieverwerking en andere beheersdiensten waaronder salarisverwerking, personeelsinformatiesystemen, beheer van call centers en netwerken.

CMG werkt nauw samen met haar klanten om bij te dragen aan hun succes. Middels de kwaliteit van haar dienstverlening en door de langdurige toewijding van haar medewerkers, levert CMG toegevoegde waarde aan de business van haar klanten. Dit vormt een basis voor het lange-termijn succes van de Groep.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie