Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Altavista, Compaq en IBM creëren kaart van het Web

Datum nieuwsfeit: 18-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
'Vlinderdas'-model illustreert dat het Web onderling minder verbonden is dan werd aangenomen

Onderzoekers van Altavista, Compaq en IBM creëren 's werelds grootste en nauwkeurigste kaart van het Web

Gouda, 18 mei 2000 - Wetenschappers van AltaVista, Compaq Corporate Research Laboratories en IBM Research hebben de eerste allesomvattende 'landkaart' van het World Wide Web afgerond. Deze kaart laat zien dat er grenzen bestaan tussen verschillende regio's van het internet, die het navigeren moeilijk en in sommige gevallen zelfs onmogelijk maken. Deze studie naar de topografie van het Internet is de grootste die ooit is uitgevoerd.
Eerdere studies, gebaseerd op kleine 'samples' van het web, suggereerden dat er een grote mate van connectiviteit tussen sites bestond. In recente rapporten werd gewag gemaakt van een 'small world Web', waar analoog aan het 'small world effect' tussen personen een opvallend geringe scheiding tussen websites zou bestaan. Via niet meer dan negentien hyperlinks zouden alle sites op het web met elkaar verbonden zijn. De nieuwe studie - gebaseerd op een analyse van meer dan 600 miljoen unieke pagina's - wijst er daarentegen op dat er grote constellaties van websites bestaan, die ontoegankelijk zijn via hyperlinks. Het World Wide Web blijkt verdeeld te zijn in vier grote regio's, die elk ongeveer hetzelfde aantal pagina's bevatten en die samen de vorm hebben van een vlinderdas. Het werken aan dit 'vlinderdas'-model gaf een beter inzicht in het dynamische gedrag en de complexe organisatie van het Web.

Met deze bevindingen kunnen computerwetenschappers de structuur van het Internet beter begrijpen. Nieuwe hierop aangepaste technologieën en verbeterde ontwerpen zullen e-business versnellen en vereenvoudigen.

Vier regio's van het Web hangen aan elkaar als een vlinderdas Het beeld van het Web dat uit het onderzoek naar voren komt, is dat van een vlinderdas, bestaande uit vier verschillende regio's die samen ongeveer 90 procent van het Web beslaan. De resterende tien procent blijkt volledig geïsoleerd te zijn van deze vlinderdas.

De 'samengebonden kern' (de knoop van de vlinderdas) bevat bijna eenderde van alle websites. Websurfers kunnen via hyperlinks eenvoudig tussen deze sites navigeren. Deze grote kern van meervoudig aan elkaar gelinkte sites vormt het hart van het Web.

De ene kant van de das bevat 'beginpagina's, die bijna eenvijfde van het Web uitmaken. Beginpagina's zijn pagina's via welke gebruikers uiteindelijk de verbonden kern kunnen bereiken, maar die niet vanuit de kern zijn te benaderen. De andere kant van de vlinderdas bevat de 'eindpagina's', die eveneens ongeveer eenvijfde van het Web vormen. Eindpagina's kunnen vanuit de kern worden benaderd, maar beschikken niet over een terugkoppeling naar die kern. De vierde en laatste regio bevat 'niet-verbonden' pagina's en maakt ongeveer 22 procent van het Web uit. Niet-verbonden pagina's kunnen gelinkt zijn aan begin- en/of eindpagina's, maar geven geen toegang tot de kern en zijn vanuit daar ook niet te bereiken.

Betekenis van de studie
Het Vlinderdas-model van de structuur van het Internet kan de wetenschap en het zakenleven helpen bij:


* Het ontwikkelen van effectieve Web-crawling strategieën Crawling gevolgd door indexering is de methode die zoekmachines gebruiken om het Internet af te tasten. Om een zo groot mogelijke dekking te bereiken, kunnen AltaVista en andere zoekmachines verbeterde crawl-strategieën ontwikkelen, die ook in de randgebieden van het Web doordringen.

* Het vergroten van de effectiviteit van e-commerce Door het surfen, adverteren, meten en modelleren te stroomlijnen, kunnen e-commerce sites alternatieve strategieën gebruiken om surfers uit de diverse regio's aan te spreken. Een 'beginsite', uit het vlinderdas-model, moet zich inspannen om makkelijker te worden gevonden door web-crawlers. Is de site eenmaal gekoppeld aan de kern, dan kan de strategie verschuiven naar andere verkeersgenererende maatregelen.


* De analyse van Web-algoritmen die gebruiken maken van link-informatie Veel zoekmachines gebruiken link-informatie voor hun classificatie-algoritmen. Daarmee staan zij bloot aan 'link-spamming', een truc om kunstmatig het aantal links naar een site te verhogen.

* Het voorspellen van en inspelen op de verdere evolutie van het Web De onderzoekers denken dat de vlinderdas-structuur ook stand zal houden naarmate het Web verder groeit. Hoewel sommige sites zullen opgaan in de kern, zullen in de drie andere regio's blijvend nieuwe sites worden gecreëerd.


* Het ontwikkelen van mathematische modellen voor het Web Op basis van deze resultaten kunnen onderzoekers nieuwe modellen ontwikkelen, waarmee de groei van het Web kan worden bestudeerd en waarmee mogelijk voorspellingen kunnen worden gedaan over de opkomst van nieuwe, nog niet onderzochte fenomenen op het Web.

Deze studie - de grootste die ooit is uitgevoerd naar de topografie van het Web - is onderdeel van een langdurig gezamenlijk project van AltaVista, Compaq en IBM. De onderzoekers verwachten regelmatig nieuwe resultaten bekend te kunnen maken, gebaseerd op gegevens verkregen van AltaVista's zoekmachine en geavanceerde connectivity server software. Het geheel draait op een Compaq AlphaServer-systeem met 16 gigabyte RAM, wat voldoende is om de hele 'landkaart' van het Web in het geheugen te houden. IBM Research heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Vlinderdas-theorie en analyseert de verkregen data.

De resultaten worden gepresenteerd tijdens de negende internationale World Wide Web Conferentie in Amsterdam, die loopt tot en met 19 mei 2000. De conference paper over het 'Vlinderdas'-model is te vinden op: www9.org/papers/papers.html.

Over Compaq
Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is 's werelds grootste leverancier van computersystemen. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert een breed scala aan services en hardware- en softwareoplossingen, waaronder toonaangevende oplossingen voor enterprise computing, fouttolerante bedrijfskritische oplossingen, zakelijke desktop en mobiele producten, en consumenten PC's voor de NonStop Internetwereld. In meer dan 200 landen worden Compaq-producten en -diensten verkocht. Compaq levert haar producten en diensten voornamelijk aan het bedrijfsleven, thuisgebruikers, de overheid en onderwijsinstellingen. Het bedrijf is opgericht in 1982. Compaq is gevestigd in Houston, Texas. In Nederland is het hoofdkantoor van Compaq Computer B.V. gevestigd in Gouda.
Meer informatie over Compaq en haar producten, alsmede klantenondersteuning is beschikbaar op www.compaq.nl.

This press release may contain forward-looking statements based on current expectations that involve a number of risks and uncertainties. The potential risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially include: delays in the implementation of changes in delivery models, increased competitive environment and pricing pressures, delays in product rollout schedules, component shortages, slow acceptance for new form factors, employee retention, disruptions related to restructuring actions, the financial condition of resellers, delays in new systems implementation, operational inefficiencies related to sales cycles, equity investment volatility, and emerging market political or economic instability. Further information on the factors that could affect Compaq's financial results is included in Compaq's Securities and Exchange Commission (SEC) filings, including the latest Annual Report on form 10-K and the latest Quarterly Report on Form 10-Q.


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 - 565807, e-mail: (Jeanette.dewilde@compaq.com) Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Marenthe de Nijs, tel. 023 - 5628208, e-mail: (marentheden@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...