Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lijst vermiste personen ramp Enschede vrijgegeven

Datum nieuwsfeit: 18-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede


Lijst vermiste personen vrijgegeven

Zie het originele bericht voor de lijst

Meteen na de vuurwerk-ramp van zaterdag 13 mei 2000 is gestart met de registratie van personen die bij deze catastrofe betrokken waren. De gemeente Enschede heeft gezorgd voor het verzamelen en administreren van persoonsgegevens.
Het Rampen Identificatie Team van de politie (RIT) gebruikt deze gegevens om tot een lijst van vermiste personen te komen.
Het aantal vermiste personen is de eerste dagen sterk gestegen. Meer dan
4500 meldingen van één of meer vermiste personen zijn binnengekomen. De status "vermist" krijgt iedereen die als vermist wordt gemeld. Hierbij vindt steeds een zo zorgvuldig mogelijke controle plaats om te voorkomen dat iemand onterecht op de lijst is geplaatst of meerdere malen op de lijst voorkomt. Bij elke melding wordt geprobeerd voldoende gegevens te verzamelen, zoals naam, adres, leeftijd, geboortedatum, telefoonnummer en verblijfplaats.
De status "vermist" verdwijnt pas als bij een "terecht"- melding zekerheid bestaat over de juistheid van de informatie. Deze verificatie gebeurt uitsluitend door het RIT.
Elke vermist gemelde persoon wordt volledig en met maximale zorgvuldigheid nagetrokken en heeft dezelfde status.

Op basis hiervan is op 18 mei 2000 om 19.00 uur een lijst vastgesteld van nog 21 vermiste personen, die bekend gemaakt is via RTV Oost. Deze lijst wordt doorlopend door het RIT geactualiseerd.

Het aantal vermisten is de afgelopen dagen vrij hoog gebleven omdat er nog steeds nieuwe meldingen binnen kwamen. Met de inzet van ongeveer vijftig RIT-medewerkers, vaste medewerkers van de gemeente Enschede en het gebruik van diverse databestanden kon vandaag om 19.00 uur tot het getal van 21 vermiste personen gekomen worden.

De concrete vraagstelling is of mensen die voorkomen op de lijst zelf contact willen opnemen met het speciaal daarvoor geopende telefoonnummer

0800-6109

Ook mensen die weten dat personen die voorkomen op de lijst momenteel elders verblijven, kunnen met hetzelfde nummer bellen.

Voor alle andere meldingen in relatie tot de vuurwerk-ramp kan contact worden opgenomen met het eerder bekend gemaakte nummer 0800-1100 of met de andere daarvoor opengestelde nummers.

De lijst van vermiste personen is ook bekend gemaakt via:


* RTV Oost teletekstpagina 112 ,

* NOS-teletekst pagina 148

* internetsite www.enschede.nl.

Lijst van vermisten:

laatste aanpassing: 22.15 uur

13 vermisten

Zie het originele bericht voor de lijst

De concrete vraagstelling is of mensen die voorkomen op de lijst zelf contact willen opnemen met het speciaal daarvoor geopende telefoonnummer

0800-6109

Ook mensen die weten dat personen die voorkomen op de lijst momenteel elders verblijven, kunnen met hetzelfde nummer bellen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie