Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bonden kondigen stakingen in het onderwijs aan

Datum nieuwsfeit: 18-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Algemene Onderwijsbondhome

Actueel nieuws


Bonden kondigen stakingen in het onderwijs aan

Utrecht, 3 mei 2000 - Nadat 2 mei de cao-onderhandelingen met minister Hermans vastliepen kwamen de bonden vandaag bij elkaar om zich te beraden op acties in het onderwijs.
Het uiteindelijke loonbod van Hermans verschilde zodanig van de inzet van de bonden dat zij dit niet konden accepteren. Ook waren er in het voorstel van minister Hermans geen concrete maatregelen opgenomen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.
Daarom besloten de besturen van de gezamenlijke bonden vandaag stakingen in het primair en voortgezet onderwijs en het beroepsonderwijs- en volwasseneducatie voor te bereiden. De staking wordt per sector georganiseerd.
Onderwijspersoneel werkzaam in het voortgezet onderwijs wordt opgeroepen op donderdag 18 mei het werk neer te leggen en naar Utrecht te komen om gezamenlijk de argumenten kracht bij te zetten. Daarbij is er nadrukkelijk voor gekozen de examens te ontzien en op geen enkele wijze te verstoren. De onderwijsbonden willen leerlingen niet de dupe laten zijn van de belangen van het onderwijspersoneel. De stakingen van het onderwijspersoneel werkzaam in het primair onderwijs en het beroeps-onderwijs- en volwasseneneducatie worden regionaal georganiseerd en vinden plaats op donderdag 25 mei. Mocht de minister dan nog niet op de eisen van de bonden ingaan dan zullen de onderwijsbonden al het onderwijspersoneel oproepen tot een landelijke staking op dinsdag 30 mei.


naar boven

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie