Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws en informatie gemeente Leek

Datum nieuwsfeit: 18-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leek

Persinfo gemeente Leek, 18 mei 2000
afdeling Bestuurscontacten
tel. 0594 - 551569
fax. 0594 - 517512
E-mail (info@leek.nl)
Internet www.leek.nl

UITREIKING CERTIFICATEN WET INBURGERING NIEUWKOMERS

Op woensdag 31 mei as. reikt wethouder M. van Dijk-de Heer het eerste certificaat uit dat is behaald na het volgen van een inburgeringsprogramma in het kader van de Wet inburgering nieuwkomers (WIN). De feestelijke bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis en begint om 14.00 uur.
De eerste persoon in Leek die een certificaat krijgt uitgereikt onder de WIN, is mw. E. van der Veen-Agapi uit Roemenië.
Op 30 september 1998 is de Regeling inburgering nieuwkomers vervangen door de Wet inburgering nieuwkomers. Dit betekent dat met alle nieuwkomers verplicht een traject voor inburgering wordt afgesproken. Het inburgeringsprogramma bevat onder andere Nederlandse taalles, maatschappij-oriëntatie en algemene beroepenoriëntatie. Het inburgeringsprogramma wordt afgesloten met een doorverwijzing voor scholing of werk.

Drie andere cursisten krijgen een certificaat uitgereikt voor een inburgeringsprogramma dat nog valt onder de 'oude' Regeling inburgering nieuwkomers. Dit zijn dhr. S.H.N. Wattout uit Irak, dhr. S. Mamozai uit Afghanistan en dhr. J. Hassanzada uit Afghanistan.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie