Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Loonverschil onderhoudspersoneel soorten onderwijs

Datum nieuwsfeit: 18-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CAPTION:

CAPTION:


-

18-05-2000

Verschillen in lonen tussen onderhoudspersoneel Gemeenschapsonderwijs en vrij onderwijs

Persbericht

Het Gemeenschapsonderwijs wenst te reageren op en duiding te geven bij slogans die tijdens de onderwijsbetoging van gisteren werden gescandeerd, met name over het verschil van lonen tussen onderhoudspersoneel in het vrij onderwijs en het Gemeenschapsonderwijs.

De geciteerde bedragen (méér dan 100 000 frank) komen enkel in de meest extreme gevallen voor. Het basisloon van een kok in het vrij onderwijs en het Gemeenschapsonderwijs geeft een verschil van ongeveer 700 frank per maand ten gunste van deze laatste. Aan dit bedrag moet nog haardgeld (2950 frank) en standplaatsvergoeding (1475 frank) worden toegevoegd.

Hierbij moet worden benadrukt dat in het Gemeenschapsonderwijs de loonschalen vastgelegd worden op basis van de officiële baremas die door de regering bepaald werden, zoals dit voor alle openbare diensten gebeurt.

In het vrij onderwijs worden de lonen vastgelegd via een CAO onderhandeld in een paritair comité tussen inrichtende machten en een vakorganisatie (ACV).
Om de uitblijvende resultaten van onderhandelingen tussen de vakorganisatie en inrichtende machten van het vrij onderwijs te verantwoorden, wordt het Gemeenschapsonderwijs hier als schietschijf gebruikt.

PS Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Dries VandermeerschOpmerkingen of bedenkingen? Mail ze naar (webmaster@argo.be) Laatste wijziging: 18-05-2000


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie