Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Het Huiskameronweer, Utrechts literair café

Datum nieuwsfeit: 18-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
SLAU Nieuwsbrief
no. 8 mei 2000

Stichting Literaire Activiteiten Utrecht presenteert:

Het Huiskameronweer
literair café

Met:
Jaap Scholten
Judith van der Stelt
J Perkin

Het Huiskameronweer vindt plaats op donderdag 18 mei, vanaf 20.00 uur in Hofman Café, Janskerkhof 17a, Utrecht. Toegang gratis.

Jaap Scholten (1963) studeerde aan de TU Delft en de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Hij debuteerde in 1990 met de verhalenbundel Bavianehaar & Chipolatapudding en schreef het scenario Beauville, dat in 1995 in Los Angeles werd verfilmd. De auteur brak door met de roman Tachtig, het verhaal van de jonge student Frederik die zich met een overmatige consumptie van seks, drugs en rock 'n' roll afzet tegen zijn Twentse textielfamilie. Ook in de in april verschenen roman Morgenster (uitgeverij Contact) staat het roemruchte fabrikantenmilieu centraal. Het verhaal schetst de volwassenwording van een jonge man. Op zijn zestiende ontdekt hij dat hij als baby is verwisseld. Jaren later, als hij vader wordt, scheurt de wond in alle hevigheid open. Aldus de Volkskrant: 'Het talent van Scholten spat van iedere bladzijde.'

In het Utrechts Nieuwsblad noemde Judith van der Stelt (1967) zichzelf een 'creatieve herkauwer', eindeloos doorfilosoferend op het verloop van het leven. Na een studie Nederlands en verschillende banen als redacteur, journalist en voorlichter wijdt ze zich sinds enkele jaren volledig aan haar schrijversschap. Eind vorig jaar debuteerde ze met de verhalenbundel Engelen in een gevaarlijke stad (uitgeverij L.J. Veen). In zeven verhalen vertelt Van der Stelt over liefde, vriendschap en familiebanden. Minutieus observeert ze daarbinnen de eeuwigdurende cyclus van bloei en verval.

De Utrechter Michiel Flamman, alias J Perkin, lijkt te zijn begonnen aan een glansrijke carrière. Al jaren werkt hij met muziek in de bandbreedte tussen trippop en eenvoudige gitaarliedjes. Enkele jaren terug won hij de publieksprijs van Het Geheim van Utrecht en vorig jaar speelde hij op Lowlands. In maart verscheen in twee delen zijn debuutcd Exhibit: akoestisch en met een uitgebreide band. Flamman vindt in J Perkin een vorm om zich uit te drukken en contact te maken. Tussen uitbundig en verstild en tussen mannelijk en vrouwelijk. Vanavond speelt J Perkin solo.Vanaf 1 mei is het nieuwe SLAU-internetadres slau.frodo.nl. Op deze snellere en meer uitgebreide site treft u, naast informatie over de SLAU-activiteiten, ook een archief van voorgaande activiteiten, Utrechts literair nieuws en vele literaire links aan. In de komende maanden zal bovendien veel beeldmateriaal worden toegevoegd.
De SLAU-internetsite wordt maandelijks bijgewerkt. Reacties kunt u mailen naar (stichting_slau@hotmail.com).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie