Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijke Onderscheiding in gemeente Berkel en Rodenrijs

Datum nieuwsfeit: 18-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Berkel en Rodenrijs

Mevrouw J.L. Wielinga-Stittelaar
ontving Koninklijke Onderscheiding

Burgemeester M.E.B. de Goeij-Smulders heeft op 18 mei een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw J.L. Wielinga-Stittelaar. Deze heeft de onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Dit in verband met haar brede verdiensten op het gebied van de recreatie, educatie en verenigingsleven. Zij is vanaf 1960, dus 40 jaar lang, lid geweest van het mentoren/ledenhulpkorps van de ANWB. In deze lange periode leidde zij 46 x een zogenaamd "landgoedkamp", was gastvrouw bij tentenshows en caravanbeurzen en deed verder allerlei andere activiteiten in het kader van de ANWB. Ook is mevrouw Wielinga al vanaf 1984 actief in de afdeling Berkel en Rodenrijs van de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen, waar zij zich vooral met de organisatie van reizen, excursies, volksdansen en natuurfietstochten heeft beziggehouden.

De burgemeester vestigde ook de aandacht op de andere activiteiten zoals het vroeger 10 jaar deel uitmaken van het bestuur van Algemeen Festiviteitencomité, dat vooral zorgt voor Koninginnedagviering en Sint Nicolaasviering en vroeger de man/vrouw-verkiezng van het jaar. Ook in de Hoekse Dans- en Ontspanningsvereniging, de enige dansclub in de B-driehoek, is mevrouw Wielinga actief.

Mevrouw de Goeij benadrukte het grote belang van het vrijwilligerswerk in onze maatschappij en dankte mevrouw Wielinga voor haar inzet en enthousiasme in de vrijwilligersactiviteiten gedurende 40 jaar. "Het heeft Hare Majesteit de Koningin behaagd om u bij Konklijk besluit van 7 april 2000 u de onderscheiding "Lid van de Orde van Oranje-Nassau" toe te kennen voor uw verdiensten voor recreatie, educatie en verenigingsleven", aldus de burgemeester.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie