Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wegafsluitingen Hoofdwegplein en Capelseweg in Capelle

Datum nieuwsfeit: 19-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel


Wegafsluitingen Hoofdwegplein en Capelseweg

Vanaf vrijdagavond 19 mei, 20.30 uur tot en met zaterdag 20 mei, 09.00 uur zijn de Capelseweg en een deel van de Hoofdweg afgesloten voor het autoverkeer. Het gaat om de oostelijke rijbaan van de Capelseweg tussen de Evenaar en het kruispunt Hoofdwegplein. Verkeer uit Capelle centrum is dus gestremd. Van de Hoofdweg wordt de noordelijke rijbaan afgesloten tussen de Schinkelsebaan en het Hoofdwegplein. Verkeer komend uit Schollevaar en Nieuwerkerk ondervindt hiervan hinder.

Vanaf zaterdagavond 20 mei 19.00 uur tot en met zondagmorgen 21 mei 10.00 uur is het kruispunt Hoofdwegplein afgesloten voor autoverkeer. U kunt, komende vanaf Rotterdam Alexander nog wel rechtsaf naar Capelle centrum. Ook blijft het mogelijk om vanaf de Capelseweg de Hoofdweg richting Nieuwerkerk en Schollevaar op te rijden.

Tijdens de afsluitingen vinden voornamelijk
asfalteringswerkzaamheden plaats en wordt nieuwe belijning op het wegdek aangebracht.

De omleidingroutes

De gemeente heeft op verschillende plaatsen in Capelle omleidingborden neergezet. Het verkeer dat in de nacht van vrijdag op zaterdag geen gebruik kan maken van de Capelseweg wordt omgeleid via de Abram van Rijckevorselweg, de burgemeester Beresteijnlaan of de Alexanderlaan.

Verkeer uit Schollevaar kan de rijksweg A20 en Rotterdam bereiken via de Schinkelsebaan/lylantsebaan of via de Hoofdweg richting Nieuwerkerk.

Verkeer van de Rijksweg A20 moet in de nacht van zaterdag op zondag omrijden via de Lylansebaan/Schinkelseweg of via de George Hintzenweg (Rotterdam Alexander). Uiteraard geldt deze omleiding dan ook in omgekeerde richting.

De MacDonalds is tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar voor het autoverkeer.

Bus 190 tijdelijk omgeleid

Tijdens de afsluiting van de Capelseweg rijdt bus 190 naar Nieuwerkerk via de Zevensprong/ Vrijheidsdans/ Burgemeester van Dijklaan. De bus vanuit Nieuwerkerk gaat via de Schinkelsebaan / Lylantsebaan en vervolgt dan de normale route.

Tijdens de afsluiting van de kruising met de Hoofdweg in de nacht van zaterdag op zondag volgt de bus de normale route richting Nieuwerkerk aan den IJssel. In omgekeerde richting wordt de bus omgeleid via de Schinkelsebaan/ Lylantsebaan. George Hintzenweg/ G.H. Betzweg/ Watermanweg/ Hoofdweg naar de Capelseweg. Vanaf hier volgt de bus de normale route.

Bus 175 Rotterdam Alexander Waddinxveen wordt in beide richtingen omgeleid via de George Hintzenweg.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie