Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Speelpleinen voor Albert Schweitzerschool Haarlem

Datum nieuwsfeit: 19-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

2 speelpleinen voor de Albert Schweitzerschool

Op 19 mei 2000 vindt om 16.00 uur de officiële opening plaats van de 3e buitenaccommodatie van Nederland. Het betreft de 2 speelpleinen van de Albert Schweitzerschool in Haarlem. Het ontwerp van deze pleinen is mede door kinderinspraak tot stand gekomen. Met als resultaat dat de ingang van de school bereikt kan worden via het langste zebrapad van Nederland. Een ander opvallend element in het ontwerp is de ligging van het voetbalveld.De officiële opening van de speelpleinen wordt verricht door de wethouder van Onderwijs, Betty van Viegen. Yvonne van Gennip zal op informele wijze samen met de kinderen de speelterreinen openen.

Achtergrond van dit project ligt al in april 1998. Toen gaf staatssecretaris Erica Terpstra het startsein voor de bouw van 25 speelgelegenheden bij scholen voor langdurig zieke kinderen in Nederland. De initiatiefnemer van deze projecten is de Stichting Het Zieke Kind in Beweging (SZKIB). De doelstelling van deze stichting is het stimuleren van beweging en sport door kinderen met chronische aandoeningen. De stichting probeert via sponsoring en fondswerving de projecten te financieren. Een van de fondsen is de Stichting Kinderpostzegels Nederland (SKN). Zij hebben besloten alle 25 scholen ieder met een groot bedrag te steunen. Naast fondsen zijn ook de lokale en provinciale overheden, alsmede het bedrijfsleven en particulieren benaderd.

26 april 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie