Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

K&G Leiden blaast Anjerweek leven in

Datum nieuwsfeit: 19-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Verenigingen zamelen geld in voor cultuurfonds

K&G blaast Anjerweek leven in

CULTUUR EN EDUCATIE - Kort na het optreden voor de koninklijke familie op Koninginnedag komt Kunst & Genoegen (K&G) opnieuw in actie. Een concert van de Leidse muziekvereniging op 19 mei vormt het startschot van de Anjer Cultuur Actie 2000. Die duurt van 21 tot en met 27 mei.

Tijdens die week zamelen leden van amateurkunstverenigingen geld in voor het Prins Bernhard Cultuurfonds. Er zijn collectes aan de deur, optredens, workshops en een Anjerloterij. De opbrengst van deze acties gaat voor tweederde deel naar het Prins Bernhard Cultuurfonds. Hiermee ondersteunt het fonds onder meer amateurkunst en het behoud van monumenten. Eenderde deel mogen de verenigingen voor hun eigen activiteiten gebruiken.

Wereldkampioenen
Het geld komt ten goede aan het rijke culturele klimaat van Leiden, zegt Monique Lasschuyt, voorzitter van het Leidse Anjercomité, dat de cultuuractie samen met de verenigingen organiseert. 'Muziekvereniging K&G, twirlgroep de Kopergirls en pom-pongroep Heavy Metol hebben alle drie de Leidse amateurkunst op de wereldkaart gezet.' De laatste twee werden dit jaar op Eerste Paasdag in Engeland wereldkampioen. K&G presteerde dit al vijf keer op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. 'Zonder subsidie van de gemeente en van het Prins Bernhard Fonds kunnen ze deze prestaties onmogelijk leveren', aldus Lasschuyt. Ruim zestig Leidse verenigingen krijgen jaarlijks geld voor hun activiteiten. Verenigingen kunnen subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld instrumenten of bladmuziek.

Activiteiten in de Anjerweek
Het concert van K&G vindt plaats op 19 mei om 20.00 uur in de Pieterskerk. Kaarten kosten tien gulden en zijn onder meer te koop bij de Leidse Welzijnsorganisatie (LWO, Breestraat 117) en VVV Leiden (Stationsweg 2D). Op 20 mei is er een Twirldemonstratie op de Beestenmarkt vanaf 13.00 uur. Op 27 mei, is er op dezelfde plek vanaf 12.30 uur een muzikale middag. Op 9 juni vindt de Anjertaptoe plaats op de Garenmarkt.

Jong K&G in actie. Foto uit collectie K&G.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie