Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stille tocht van medeleven door bevolking van Enschede

Datum nieuwsfeit: 19-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

"TOCHT VAN MEDELEVEN"
DOOR BEVOLKING VAN ENSCHEDE OP 19 MEI
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Enschede heeft het initiatief genomen om gezamenlijk met de inwoners stil te staan bij de ramp, die de stad op 13 mei trof. Daartoe wordt vrijdag 19 mei een stille tocht gehouden, gevolgd door een bijeenkomst in het Volkspark.

De verwachte opkomst is groot en daarom is gekozen voor een stille tocht, waaraan alle inwoners van Enschede deel kunnen nemen, maar ook anderen die de wens hebben op deze manier medeleven te tonen,

De stille tocht start om 18.45 uur vanaf het Muziekplein (waar de getroffenen de tocht beginnen) en het Molenplein (het vertrekpunt voor alle anderen die medeleven willen tonen). De tocht voert via de Molenstraat, de Deurningerstraat langs het Bloemenmonument, de Raiffeisenstraat en de Parkweg naar het Volkspark.

klik hier voor een kaartje met de route

Tijdens de bijeenkomst in het Volkspark wordt het woord gevoerd door burgemeester Mans en minister-president Kok. Daarnaast zijn er enkele voordrachten door direct betrokkenen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Orkest van het Oosten, het Nationale Reisoperakoor en het Symphonisch Blaasorkest Enschede.

Gezien de verwachte drukte worden deelnemers van de tocht verzocht voor zover mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met het algemene informatienummer: 053-484 5000.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie