Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MP3 gaat huwelijk aan met WAP

Datum nieuwsfeit: 19-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ER ZIT MUZIEK IN MOBIELE TELEFOONS DANKZIJ OMNITEL EN VITAMINIC

MP3 gaat huwelijk aan met WAP

Amsterdam, 19 mei 2000 - Vitaminic, dat de belangrijkste Web-community voor de digitale distributie van muziek in Europa beheert, en Omnitel, de op één na grootste gsm-aanbieder van Italië, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van onderhoudende muzikale services die zowel via het Web als via mobiele telefoons met WAP (Wireless Application Protocol) zullen worden geleverd.
De overeenkomst maakt Vitaminic en Omnitel tot partners in de ontwikkeling van vormen van muziekentertainment die gebruikmaken van het compressiesysteem MP3 en het nieuwe protocol voor toegang op afstand, WAP. Hiermee ligt de weg open voor alle mogelijke vormen van integratie van muziek met mobiele telefoons.
De nieuw te ontwikkelen muziekservices zullen worden gebaseerd op een samenwerking tussen het Vitaminic-netwerk en Omnitel 2000, de mobiele portal van Omnitel die met behulp van drie verschillende technologieën toegankelijk is (spraak, WAP en Internet) en meer dan 150 diensten voor mobiele telefoongebruikers biedt.

Vitaminic heeft een MP3-kanaal ontwikkeld voor de muzieksectie van Omnitel
2000, zodat gebruikers muziek van de meest populaire bands op het Web kunnen beluisteren of downloaden, de Vitaminic-charts kunnen bekijken en tevens de beste software voor het beheer van muziekbestanden kunnen downloaden. Vanaf de muziek-pagina van Omnitel 2000 (www.omnitel2000.it) zullen de gebruikers directe toegang hebben tot een Vitaminic-site.
Verder zal een WAP-platform worden ingericht dat klanten van Omnitel met WAP-telefoons in staat stelt de muziek van Vitaminic te beluisteren en te downloaden.

Vitaminic en Omnitel gaan tevens SMS- en email-berichten verspreiden die betrekking hebben op de muziekwereld, zodat de Vitaminic-community effectief wordt uitgebreid met alle ruim 11 miljoen klanten van Omnitel. Vitaminic gaat ook gebruik maken van Omnitel's virtuele warenhuis, het 2000 Shop Center, alsmede van de elektronische tools voor betaling die Omnitel in huis heeft.
Tenslotte zullen de beide bedrijven samen werken aan de ontwikkeling van muziekservices voor de nieuwe generaties mobiele telefoons, gebaseerd op het nieuwe GPRS- (General Packet Radio Service) en het nieuwe UMTS-protocol (Universal Mobile Telecommunication System).

Gianluca Dettori, de CEO van Vitaminic, zei: "Deze overeenkomst met Omnitel verstevigt de leidende positie van Vitaminic op het vlak van digitaal entertainment, vooral door de toevoeging van een extra mogelijkheid om van onze diensten gebruik te maken. We bieden muziekliefhebbers al lange tijd steeds weer nieuwe mogelijkheden en redenen om deel uit te maken van onze Web-community met de grootste verzameling MP3-tracks van Europa. Nu kunnen zelfs mensen die geen pc hebben of niet bekend zijn met het Internet, met behulp van hun mobiele telefoons gebruikmaken van onze muziekdiensten en op elke willekeurige plek naar muziek luisteren."

"Vitaminic is zonder twijfel de best mogelijke partner voor muziek op onze portal", aldus Angelo Galli, directeur van Omnitel 2000. "We zijn er van overtuigd dat onze Websurfers graag zullen profiteren van de uiterst geavanceerde services die Vitaminic te bieden heeft. Muziek vormt tenslotte een extra reden om te kiezen voor mobiele diensten en de snelle verspreiding van WAP-telefoons in de laatste paar weken heeft ons ervan overtuigd dat steeds meer mensen dat ook steeds vaker zullen gaan doen."

Profiel Vitaminic
Vitaminic is de meest vooraanstaande Europese web community voor promotie en distributie van muziek in digitaal formaat. De onderneming exploiteert momenteel acht sites, waarvan zeven in Europa (Italië, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Nederland en Zweden) en een in de Verenigde Staten. Vitaminic's netwerk van sites biedt Internet-gebruikers de mogelijkheid een enorme database muziekbestanden, onderverdeeld in meer dan
250 muzikale categorieën te ontdekken, in contact te komen met artiesten en met andere muziekliefhebbers en muziek in digitaal formaat of op cd aan te kopen. Vitaminic biedt artiesten en platenmaatschappijen de mogelijkheid een rechtstreekse relatie met de fans op te bouwen door zelf een homepage op de site te maken om hun muziek in digitale vorm aan te bieden en te verkopen. De muziek wordt aangeboden in MP3-formaat.

Vitaminic, dat momenteel vestigingen in 8 landen heeft, is in april 1999 opgericht door Gianluca Dettori, voormalig General Manager bij Lycos Bertelsmann, in samenwerking met Franco Gonella en Adriano Marconetto, die beiden beschikken over een ruime ervaring op het gebied van marketing en communicatie.
Tot nu toe genereren de sites van Vitaminic gemiddeld meer dan 6.500.000 page-views, 1.000.000 audiostream verzoeken en 800.000 downloads per maand. Sinds de start van Vitaminic zijn meer dan 70.000 gebruikers geregistreerd op de sites van de onderneming.

Omnitel 2000 is als eerste Italiaanse mobiele portal die via het Internet, WAP (Wireless Application Protocol)- en spraaktechnologieën toegankelijk is, een unieke noviteit binnen de mobiele telecommunicatiewereld. De site combineert geavanceerde technologie met uitzonderlijk gebruiksgemak en kent een zeer uitgebreid aanbod van nuttige diensten plus actuele informatie over diverse interessante onderwerpen. Omnitel heeft onlangs Omnitel 2000 volledig gerestyled naar aanleiding van de feedback die gebruikers gedurende de eerste paar maanden dat de portal actief was, hebben gegeven. De portal heeft negen thematische secties (Nieuws, Financieel, Steden Online, Sport, Reizen, Vrije Tijd, Auto's en Motoren, Muziek, Koken) die worden beheerd door Omnitel 2000 in samenwerking met meer dan vijftig partners die materiaal leveren voor een of meer van de verschillende secties. Veel van de secties hebben een grote mate van interactiviteit; zo kunnen klanten gratis email- en SMS-berichten versturen en kiezen om door middel van push-technieken informatie te ontvangen op hun mobiele telefoon, waarmee ze als het ware het Internet in hun binnenzak krijgen. Omnitel 2000 is eenvoudig te bereiken: bij gewoon Internetgebruik hoeft u slechts het adres www.omnitel2000.it in te typen, terwijl u in WML-modus (Wireless Markup Language) ofwel www.wap.2000.it intypt, ofwel 2000 draait op uw mobiele telefoon (89-2000 als u een andere mobiele aanbieder heeft dan Omnitel of een vaste lijn gebruikt). In het laatste geval navigeert u met behulp van uw stem, wat mogelijk wordt gemaakt door de toepassing van uiterst geavanceerde spraakherkenningstechnieken. Het systeem doorloopt een aantal fonetische, semantische, lexicale en syntactische procedures om uw zinnen te kunnen interpreteren en u naar de gewenste dienst te leiden. Het belangrijkste pluspunt van Omnitel 2000 bestaat uit de mogelijkheid tot mobiele service-afname met behulp van een van de mobiele WAP-telefoons die al verkrijgbaar zijn (Nokia 7110, Alcatel One Touch Pocket, Facile con telefono, Alcatel One Touch View of Motorola Talk About T2288). De in WML geschreven site www.wap.2000.it is de toegangspoort bij uitstek tot de Italiaanse WAP-wereld.
De site biedt ruim honderd verschillende diensten voor mobiel gebruik en zal, dankzij een overeenkomst tussen Omnitel en Lycos, binnen enkele weken ook de eerste WAP-zoekmachine bevatten die WAP-sites zoekt en de gebruiker in staat stelt de weg te vinden in de gekozen thematische secties. Ook de Open WAP-functie is actief, zodat klanten kunnen navigeren op alle WAP-sites.
De eerste, experimentele, versie van Omnitel 2000 ging een jaar geleden in de lucht en de eerste commerciële activiteiten begonnen in september 1999. Momenteel wordt www.omnitel2000.it meer dan 25 miljoen keer per maand bezocht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 Public Relations
Dennis Doodeman
Tel. 020-5304345
Email: (dennisd@text100.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...