Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Burgemeester Leiden voorziet soepele wisseling wethouders

Datum nieuwsfeit: 19-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Burgemeester voorziet soepele functiewisseling

BESTUURSDIENST - Fractievoorzitters Ron Hillebrand (PvdA) en Rogier van de Sande (VVD) hebben zich afgelopen maandag beschikbaar gesteld voor de vacatures, die zijn ontstaan door het vertrek van wethouders Tjeerd van Rij en Berry Vos. Burgemeester Jan Postma verwacht dat Hillebrand en Van der Sande begin juni aan de gemeenteraad worden voorgedragen.

Volgens Postma zijn de twee 'zeer kundige en in hun fracties gewaardeerde mensen.' Hij verwacht, als de collegepartijen het daarover eens zijn, een soepele wisseling van de wacht. Hillebrand en Van de Sande zijn immers door hun eigen fractie voorgedragen. Zij worden de nieuwe wethouders als de gemeenteraad hen verkiest. Tot die tijd nemen de wethouders Hans Baaijens en Jan Laurier de honneurs waar.

Vervanging
'Als een wethouder met vakantie, ziek of op reis is, treedt er automatisch een vervangingsregeling in. Datzelfde gebeurt als een wethouder aftreedt', legt de burgemeester uit. De inwoners van Leiden merken dus niets van het opstappen van de twee wethouders? 'We besturen gewoon door.'
De nieuwe wethouders worden voorgedragen door de fracties waaruit de afgetreden wethouders afkomstig zijn. Hierdoor verandert er niets in de politieke samenstelling van het college. Het collegeprogramma blijft dan ook hetzelfde. Postma: 'Bij deze wisseling verandert de coalitie niet. De fracties en wethouders uit het college blijven gebonden aan het collegeprogramma.'

Portefeuilles van de vertrokken wethouders

- Tjeerd van Rij (PvdA) was loco-burgemeester en wethouder Ruimtelijke Ordening, Wonen, Verkeer en Vervoer, Bestuurlijke en Juridische Zaken, Regionale Zaken.

- Berry Vos (VVD) was wijkwethouder stadsdeel Midden en wethouder Financiën en automatisering, Veiligheidsbeleid, Waterbeheer, Gemeentelijke gebouwen, Bestuur openbaar onderwijs, Onderzoek en statistiek en Straatnamen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie