Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Seciale website Museum voor Sierkunst en Vormgeving Gent

Datum nieuwsfeit: 19-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

' N a t h a l i e w o o n t i n e e n m u s e u m '

Nieuwe media zijn voor het Museum voor Sierkunst en Vormgeving geen concurrent. De directe ervaring van het echte museumobject is onvervangbaar. Maar nieuwe media kunnen wel complementair zijn. In die zin heeft het Museum de bestaande, algemene website (www.design.museum.gent.be) op een ludieke manier uitgebreid naar kinderen, jongeren en hun begeleiders
(www.design.museum.gent.be/jongeren).

De site is geconcipieerd als een wandeling doorheen het huis van Nathalie, waarbij kinderen en jongeren spelenderwijs kennis kunnen maken met vormgeving in het algemeen en met de kunstvoorwerpen in het museum in het bijzonder. In dit geval werkt de site als een educatieve aanvulling op de bestaande rondleidingen. Hierbij dient vermeld te worden dat iedereen ook zonder de rondleiding gevolgd te hebben de site kan bezoeken en gebruiken als een autonoom programma. Het huis van Nathalie kan samen met de leerkracht bekeken worden. In dit geval fungeert hij als een smaakmaker voor de educatieve activiteiten die in het museum georganiseerd worden.

Via een gastenboek of via e-mail kunnen bezoekers reageren of extra informatie opvragen.

In het museum kan de site off line bekeken worden en een meerwaarde aan het bezoek geven.

De site is kindvriendelijk in gebruik en heeft een educatieve en informatieve invalshoek. Hij kan gezien worden als een eigentijds communicatiemiddel, dat perfect aansluit bij de belevingswereld van kinderen en jongeren. Vooral zij voelen zich uitstekend thuis in de wereld van computers, websites en e-mailen.

Er is geopteerd om de site inhoudelijk en vormelijk aan te passen aan vijf verschillende niveaus:


3de kleuterklas


1ste graad lager onderwijs


2de graad lager onderwijs


3de graad lager onderwijs

secundair onderwijs.

De bezoeker wordt uitgenodigd voor een wandeling doorheen het huis van Nathalie (het Museum), waarbij iedere kamer binnengegaan kan worden door ze aan te klikken. In elke ruimte bevinden zich kunstvoorwerpen uit het museum en kunnen er spelenderwijs een aantal opdrachten uitgevoerd worden. Voor de jongere kinderen ligt het accent vooral op leren kijken naar vormen en versieringen, voor de leerlingen van de
3de graad wordt dit uitgebreid met het leggen van relaties met andere kunstwerken. Bij de jongeren tenslotte wordt extra informatie omtrent het object, de ontwerper, de techniek,... verstrekt.
Nathalie woont in een museum is een realisatie van Thomas Mistiaen in samenwerking met de educatieve dienst van het Museum voor Sierkunst en Vormgeving, en wordt gesteund door de Provincie Oost-Vlaanderen.

Informatie

Museum voor Sierkunst en Vormgeving, Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent, tel. (09)267 99 99, fax. (09)224 45 22, e-mail (museum.design@gent.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie