Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over financiering van de Stichting ESPERANZA

Datum nieuwsfeit: 19-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen19.005 vragenformulier 19 mei 2000


2990011250

Vragen van het lid Halsema (GroenLinks) aan de staatssecretaris en de minister van Justitie over financiering van de Stichting ESPERANZA. (Ingezonden 19 mei 2000)


1

Heeft u besloten de Stichting ESPARANZA per april 2000 geen vervolgfinanciering te verstrekken? Zo ja, wat is daarvan de reden?


2

Deelt u de mening dat de activiteiten van deze stichting, waaronder het geven van voorlichting in de herkomstlanden en het aldaar begeleiden van slachtoffers bij hun integratie, bijdragen aan de preventie van vrouwenhandel?


3

Weet u dat de stichting zonder financiering haar werk in Nederland niet kan voortzetten? Hoe rijmt u de beslissing tot beëindiging van de subsidie met het feit dat u onlangs de stichting nog heeft vermeld in de Vreemdelingencirculaire?


4

Hoe verhoudt zich de stopzetting van de financiering met de prioriteit die aan bestrijding van vrouwenhandel is toegekend, zowel op Europees als op nationaal niveau?

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie