Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijzigingen samenstelling Raad van Commissarissen NPM

Datum nieuwsfeit: 19-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NPM Capital

19 mei 2000

Wijzigingen samenstelling Raad van Commissarissen

De heer drs. J. Fieret (47), lid Raad van Bestuur NIB Capital Holding N.V., is benoemd tot commissaris van NPM Capital N.V. De heer drs. L.J.A.M. Ligthart is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van NPM Capital.

De heren drs. J.M. Overmeer, ing. G.A. Reudink en J.D. Timmer zijn herbenoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Afgetreden is de heer drs. A.G. Jacobs.

Profiel NPM Capital

NPM Capital participeert hoofdzakelijk in niet-beursgenoteerde ondernemingen met een bovengemiddeld groeipotentieel. Uitgangspunt is dat aan een participatie extra waarde wordt toegevoegd. Deze toegevoegde waarde vloeit voort uit de financiële kracht, de kennis en het contactennetwerk van NPM Capital.

NPM Capital houdt haar belang in het aandelenkapitaal van een onderneming beperkt tot maximaal 49%. Een groter belang, zelfs tot 100%, is mogelijk, mits er binnen afzienbare tijd een reële kans is op gedeeltelijke doorplaatsing. Om de participatiemogelijkheden optimaal te benutten en de risico's te spreiden investeert NPM Capital in veel bedrijfstakken en in meerdere landen van de Europese Unie.

De investeringsactiviteiten zijn naar sector gericht op:
* groeifinanciering in onder andere familiebedrijven (development capital)

* management buy-outs en buy-ins en investors buy-outs of combinaties daarvan

* bedrijven die actief zijn met nieuwe technologie (high tech en life sciences).

NPM Capital investeert zowel rechtstreeks als via deelname in gespecialiseerde fondsen. Voor participaties buiten Nederland werkt NPM Capital samen met partners in het buitenland. NPM Capital stelt zich ten doel bij een beheerst risicoprofiel op het door aandeelhouders geïnvesteerde vermogen een rendement te behalen dat aandeelhouders die zelf in het segment van besloten vennootschappen willen investeren, in deze vorm niet kunnen behalen. NPM Capital wil op het zichtbaar eigen vermogen een rendement na interest en belastingen behalen van minimaal 15%.

De certificaten van aandelen NPM Capital zijn genoteerd op de AEX-Effectenbeurs in Amsterdam.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie