Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 19-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Vrijdag 19 mei 2000, 09.30 uur

Sandy Brakele terecht
Sandy Brakele, het 16-jarige meisje met suikerziekte dat sinds dinsdagmiddag was vermist, was donderdagmiddag weer terecht. Het meisje verkeert in goede gezondheid.

Blauwe Avond Tolsteeg
In district Tolsteeg werd donderdag van drie uur tot tien uur een zogeheten Blauwe Avond georganiseerd. Behalve diverse verkeerscontroles werd er op diverse lokaties geïnventariseerd naar jeugdoverlast. Dit was o.a. op de Koppeldijk/Chathams, Winkelcentrum Zevenwouden/Salland, Kerkstraat/Mulderstraat/van Alphenplein en de Frans Halsstraat/Antoniushof. Op deze plaatsen staat regelmatig jeugd bijeen en krijgt de politie o.a. meldingen van geluidsoverlast. Niet alleen de aanwezige jeugd zelf werd aangesproken, ook bij bewoners werd aangebeld met de vraag of zij de aanwezige jeugd als overlast ervaren, wat zij hier zelf aan doen en wat de politie volgens hen zou kunnen doen. Op deze manier wordt getracht de communicatie met de buurtbewoners te verbeteren zodat beter ingespeeld kan worden op de behoefte. De aandacht van de politie werd door de bewoners erg gewaardeerd.

De toezichthouders van district Tolsteeg namen ook deel aan de avond. Zij hielden zich o.a. bezig met de actie 'op slot, buit eruit' in de parkeergarage Kruisstraat. Van de 93 gecontroleerde auto's, lag er bij zeven een duidelijke buit in beeld.

Verkeerscontroles:

- op de Maliebaan en de Mereveldseweg reden 45 personen door rood.
- op de Koningsweg reden van de 723 passerende auto's er 380 te hard. Hoogst gemeten snelheid: 98 km/u.

- op de Brennerbaan reden 100 automobilisten te hard. Hoogst gemeten snelheid 72 km/u.

- op de W.A. Vultostraat werd door 25 automobilisten te hard gereden.
Heksennacht
Ongeveer 70 vrouwen hadden zich vannacht verzameld in de binnenstad in het kader van de heksennacht. Met spuitbussen zetten zij hun leuzen ("Vrouwen eisen de straat terug", "Vrouwen solidariteit tegen sexuele intimidatie") op gebouwen, een rolluik van een winkel en op de Stadhuisbrug. De optocht was niet aangekondigd.
Bromfietscontrole in de stad
Van half drie tot half negen hield de politie opnieuw een stadsbrede controle op bromfietsen/scooters en snorfietsen. Gedurende de controle werden 38 bromfietsen gecontroleerd. Slechts vier waren er helemaal in orde. In totaal werden er 75 bekeuringen uitgereikt aan de bestuurders o.a. voor onverzekerd rijden, een te hoge snelheid, knoeien aan framenummers, niet dragen van een helm etc.

Er vonden twee achtervolgingen plaats, waarbij de een eindigde met een valpartij van de bromfietser. Hij rende weg, maar kon worden ingehaald. Hij was op de vlucht geslagen omdat hij geen helm droeg. De andere achtervolging staakte de politie omdat er gevaar voor de verkeersveiligheid dreigde.

Vrouw gewond bij aanrijding
Een 66-jarige vrouw uit De Meern raakte donderdagavond omstreeks negen uur gewond bij een aanrijding op de Thomas à Kempisweg. De vrouw fietste vanuit de Vleutenseweg in de richting van de Verlengde Vleutenseweg toen zij bij de verkeerslichten werd aangereden door een 18-jarige automobilist. Eén rijbaan moest worden afgesloten voor hulpverleners. De vrouw werd met een gebroken been en hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie