Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 19-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Groningen 19-05-2000 Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 19 mei 2000

Groningen: rijden onder invloed
Afgelopen nacht heeft de politie twee automobilisten bekeurd voor het rijden onder invloed. Een 19-jarige man uit de gemeente Tynaarlo werd op de Hoekstraat gecontroleerd omdat hij in een onverzekerde en niet APK gekeurde auto reed. Bij controle bleek de man daarbij een alcoholpromillage van 0.65 in zijn bloed te hebben. Zijn auto is in de politieopslag gestald. Een 40-jarige vrouw afkomstig uit Den Bosch had op de Bakboordswal de gehele rijbaan nodig en raakte daarbij de stoepranden. Na een stopteken bracht de vrouw op de Beneluxweg de wagen tot stilstand. De vrouw wenste niet mee te werken aan de blaastest en verzette zich hevig bij haar aanhouding. De vrouw is overgebracht naar het bureau waar zij een proces-verbaal heeft gekregen. Haar rijbewijs is ingevorderd en haar wagen is in de opslag geplaatst.

Groningen: aanhouding voor wegnemen waarschuwingsbord Twee 19-jarige mannen zijn afgelopen nacht op de Paterswoldseweg aangehouden toen zij bij een spoorwegovergang een waarschuwingsbord aan het demonteren waren. Ze zijn aangehouden voor diefstal en hebben op het bureau een bekennende verklaring afgelegd. Proces-verbaal is opgemaakt en de beide mannen zijn op vrije voeten gesteld.

Groningen: agressieve fietser
Een 19-jarige fietser reed donderdagavond op zijn onverlichte fiets een voetganger op de Vismarkt aan. De man reageerde agressief toen hij hierop werd aangesproken door agenten. Ook weigerde hij zijn naam te noemen. Hij is geboeid overgebracht naar het bureau waar hij een bekeuring kreeg.

Groningen: portemonneedief aangehouden in ziekenhuis In het Martiniziekenhuis locatie van Swieten is donderdagmiddag een 25-jarige man uit Enschede aangehouden voor het stelen van een portemonnee. De man had uit een secretariaatsruimte de beurs weggenomen. Dit werd gezien door omstanders die de bewakingsdienst inschakelden. De man is overgebracht naar het bureau en kreeg een dagvaarding mee. De portemonnee is terugbezorgd bij de eigenaresse.

Groningen: bromfietser zonder helm tegen verkeersbord Een 21-jarige bromfietser uit Groningen die aan de politie trachtte te ontsnappen is donderdagmiddag op de kruising Kerklaan Grachtstraat tegen een verkeerspaal aangereden. De man droeg geen helm en reed via inritblokken tegen een auto aan van een 35-jarige man uit Groningen. Via de auto kwam hij in aanraking met het verkeersbord. De man is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: busje landt op woonboot
Een bestelbus die kennelijk niet goed op de handrem stond is donderdagmiddag op een woonboot aan het Schuitendiep beland. Een takelbedrijf heeft de bus weer de kade opgetakeld. De eigenaar van het Duitse bestelbusje was niet aanwezig bij het voertuig.
Groningen: verwarde man fietst op A28
Op de Julianaweg (A28) heeft de politie donderdagmiddag een 38-jarige man uit Groningen die daar fietste van de weg gehaald. De man maakte een verwarde indruk en na contact met een psychiater is hij opgenomen in een kliniek.

Appingedam: flinke schade botsing autos
Bij een botsing tussen vier autos, gistermiddag op de Farmsumerweg in Appingedam, ontstond flinke schade. Tevens raakte een van de betrokkenen, een 43-jarige inwoner van Appingedam, gewond. Hij is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De Damster remde af, omdat een voor hem rijdende automobilist, een 30-jarige inwoner van Westerbroek linksaf wilde slaan, een inrit in. Dit werd te laat opgemerkt door de achteropkomende automobilisten, een 38-jarige Losdopper en een 22-jarige inwoner uit Donkerbroek die beiden in een bedrijfsauto reden. Zij botsten achter op de stilstaande personenautos waardoor deze onderling ook tegen elkaar schoven.
Uithuizen: fietser gewond
Een 58-jarige inwoonster van Uithuizermeeden raakte gistermiddag gewond, nadat ze op de Op de Provincialeweg in Uithuizen op haar fiets werd aangereden door een bromfietser, een 17-jarige dorpsgenoot. De bromfietser kwam vanaf de Uithuizerweg de Provincialeweg opgereden, toen hij plotseling de vrouw zag naderen vanuit tegengestelde richting. Kennelijk schrok hij hiervan en remde wat te abrupt waardoor hij onderuit schoof en de vrouw op haar fiets onderuit haalde. De vrouw is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfietser kwam met de schrik vrij.

Middelstum: doorrijder gepakt
Een 39-jarige automobilist uit Groningen is gistermiddag in zijn woning aangehouden, nadat hij met zijn auto tegen een boom aan de Delleweg in Middelstum was gebotst en daarna zonder zich bekend te maken naar huis was gegaan. Hij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Vermoedelijk was het ongeval ontstaan omdat hij even niet goed oplette. Hij raakte in de berm en kwam na enkele boompjes omver gereden te hebben tegen een dikkere boom tot stilstand. Hij heeft zich daarna zonder aanwijsbare reden naar huis laten vervoeren. Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde auto afgevoerd.
Winschoten: controle zwaar vervoer
Bij een controle op zwaar vervoer op de Beersterweg in Winschoten zijn gistermiddag drie vrachtwagenchauffeurs bekeurd. Een voor het niet invullen van de tachograafschijf, een voor het zonder goede afdekking vervoeren van los zand. Het zand vloog tijdens het rijden uit de laadbak. Een derde chauffeur, rijdende voor een bedrijf uit Oss, was niet in het bezit van een werkgeversverklaring, terwijl hij uit Tsjechië afkomstig was. Hij moest binnen 24 uur Nederland verlaten. De politie heeft hem bij een landgenoot in de auto huiswaarts laten keren. De vrachtauto is door het bedrijf uit Oss weer opgehaald.
Hoogezand: medicijnen verloren
Gistermorgen deed een inwoner van Hoogezand aangifte van verlies van medicijnen, vermoedelijk bij de bushalte tegenover de C 1000 supermarkt aan de Wega in Hoogezand. De medicijnen zaten in een zwart/blauwe tas met een lang hengsel. Het gaat om Insuline, prednisolon, rokatrol, lamividine, renitec en selecitine. De medicijnen kunnen bij verkeerd gebruik gevaar opleveren voor de gezondheid. Bij aantreffen graag contact opnemen met de politie in Hoogezand 050 5996400.

Afdeling Communicatie 050 - 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie