Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Utrecht eist meer geld van LNV voor natuurbeheer

Datum nieuwsfeit: 19-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht


Persbericht
19 mei 2000

PROVINCIE UTRECHT EIST MEER GELD VAN MINISTER VAN LNV VOOR AGRARISCH NATUURBEHEER

Bij het ministerie van LNV bestaan grote tekorten bij de subsidiëring van agrarisch natuurbeheer. Subsidieverzoeken van agrarische natuurverenigingen en individuele boeren dreigen daardoor dit jaar op grote schaal te worden afgewezen. De provincie Utrecht vindt dit onaanvaardbaar en eist daarom van de minister van LNV meer geld voor agrarisch natuurbeheer. De provincie Utrecht wil samen met andere provincies op korte termijn overleg met de minister van LNV hierover.

In de provincie Utrecht dreigen door het tekort onder meer subsidieverzoeken van de agrarische natuurverenigingen Lopikerwaard en de Utrechtse Venen te worden afgewezen. Voor de Lopikerwaard gaat het om het gehele werkgebied van de vereniging, voor De Utrechtse Venen om een deel van het werkgebied. In totaal is hier een bedrag mee gemoeid van ruim 1 miljoen gulden.

Beide verenigingen hebben de afgelopen jaren subsidie van LNV ontvangen voor weidevogelbeheer. In de verwachting dat dit opnieuw zou gebeuren, hebben boeren dit jaar het weidevogelbeheer voortgezet. Er is later gemaaid en nesten zijn beschermd. De boeren dreigen hierdoor nu inkomsten te missen zonder dat hier een vergoeding van LNV tegenover staat.

De belangstelling voor agrarisch natuurbeheer is de afgelopen sterk gegroeid. In het hele land zijn agrarische natuurverenigingen opgericht. De komende jaren wordt een verdere groei verwacht. De provincie Utrecht is van mening dat deze positieve ontwikkeling verder ondersteund dient te worden. LNV zal dit jaar en komende jaren meer geld beschikbaar dienen te stellen. Afwijzing van subsidieverzoeken door LNV zal het vertrouwen in de overheid schaden en het in de afgelopen jaren opgebouwde draagvlak voor agrarisch natuurbeheer teniet doen.
(Voor informatie: karin.tuinman@provincie-utrecht.nl, 030 - 258 33 25)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie