Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws en informatie gemeente Hilversum

Datum nieuwsfeit: 19-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente HilversumNieuws van het gemeentebestuur
Persberichten Week 20
(15 -21 mei 2000)


* Persbriefing 'bezuinigingsopdracht 2001' welzijn
* Servicenummer Gemeentewerken

* Zaken-doen in Hilversum

* Opening expositie Michaël Hiep in raadhuis
* Visie Sociale Zaken

* Schoonmaak buurt? Hilversum Schoner Groener biedt hulp
* Wegwerkzaamheden komende week


Persbriefing ´bezuiningsopdracht 2001´ welzijn

Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders van Hilversum overeenstemming bereikt over de aard en omvang van de bezuinigingen op welzijn tot en met het jaar 2003.

Het besluit daarover is verwoord in een raadsvoorstel, waarover de raadscommissie Welzijn op 30 mei a.s. zal adviseren en waarover de gemeenteraad op 8 juni aanstaande een definitief standpunt zal innemen.

Graag nodigen wij u uit voor een persbriefing over de bezuinigingsopdracht 2001. Deze vindt plaats op vrijdag 19 mei in de Tuinkamer van het Raadhuis (14.30 - 15.00 uur).
Namens het college zal wethouder W.A. van der Spek de bezuinigingen toelichten.

Servicenummer Gemeentewerken

Met ingang van woensdag 24 mei beschikt de dienst Gemeentewerken over een servicenummer dat u kunt bellen om met behulp van een keuzemenu direct antwoord te krijgen op de meest gestelde vragen over bijvoorbeeld het rooien van bomen of een verstopte rioolaansluiting. Dat telefoonnummer, 629 25 90, is 24 uur per dag bereikbaar.
Met deze serviceverlening hoopt de dienst Gemeentewerken u beter van dienst te zijn.

Mede dankzij dit nummer wordt uw wachttijd aan de telefoon tot een minimum beperkt en bent u niet in alle gevallen afhankelijk van de gespecialiseerde medewerker, die vanwege zijn / haar functie meestal in de buitendienst opereert. De buitendienstmedewerker probeert in elk geval vroeg in de ochtend gedurende één à twee uur op kantoor bereikbaar te zijn. Deze bereikbaarheid is niet altijd te garanderen in verband met mogelijke calamiteiten, zoals een overstroming van straatkolken of een omgewaaide boom.

Het servicenummer is geen vervanging, maar een toevoeging van service. Doorverbinden met de desbetreffende medewerker blijft altijd mogelijk evenals het achterlaten van een boodschap zodat u kunt worden teruggebeld.


Zaken-doen in Hilversum

Onderling zaken doen in Hilversum bevorderen. Met dit doel is een project gestart dat begin september moet uitmonden in de uitgave van het boek: 'Zaken-doen in Hilversum'. Het boek beoogt een overzicht te geven van alle economische activiteiten in Hilversum.
Primeur in Hilversum
Het is de bedoeling dat de ongeveer 4600 actieve bedrijven in Hilversum zich straks in dit boek presenteren met informatie over hun producten en diensten. Na de zomer ontvangt elk bedrijf een exemplaar. Het boek wordt uitgegeven door Weska BV uit Grootegast dat soortgelijke uitgaven voor andere plaatsen in voorbereiding heeft. 'Zaken-doen in Hilversum' wordt de landelijke primeur.
De gemeente Hilversum en de ondernemersorganisatie STRO ondersteunen dit initiatief van harte. Zij versturen aanstaande maandag een gezamenlijke brief aan alle actieve Hilversumse bedrijven. Bedrijven kunnen zich via het bij de brief gevoegde deelnameformulier aanmelden.

Ook op internet

‘Zaken-doen in Hilversum' wordt ook op het internet gezet: www.zaken-doen.nl. De ´site´ is vanaf aanstaande maandag (22 mei) te bekijken. De eerste bedrijven die zich aanmelden zullen naar verwachting medio juni met hun bedrijfsinformatie op de internetsite geplaatst zijn.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met de heer W.N. de Wilde van de gemeente (tel: 629 26 38) of de heer Th. Reijn van de STRO (tel: 623 06 22).


Opening expositie Michaël Hiep in raadhuis

Het drieluik 'Consummatum est' is klaar! Vijf jaar lang werkte de Hilversumse fijnschilder Michaël Hiep (1959) aan het unieke kunstwerk, waarvoor onder meer honderd Hilversummers model stonden. Vrijdagmiddag zal het enorme triptiek door Hiep worden gepresenteerd in de burgerzaal van het raadhuis. Wethouder van cultuur Barend Smit zal de officiële opening van de expositie verrichten.

Het schilderij meet 2 x 4 meter en behandelt thema's als onze vervreemding van de natuur, het christendom en de eerste levensbehoeften, gezien door de ogen van de moderne mens.

Naast het scheppingsverhaal van Adam en Eva en de kruisdood van Jezus bevat het schilderij honderd haarscherpe portretten van etende Hilversummers, die tijdens eerdere exposities van Hiep door hem zijn gefotografeerd.

Het sterk symbolische drieluik is realistisch en natuurgetrouw geschilderd met de technieken van de oude meesters. De vernissage op vrijdag19 mei vindt plaats om 15.30 uur in de burgerzaal van het raadhuis van Hilversum, en zal worden omlijst door klassieke muziek. Belangstellenden zijn van harte welkom.

'Consummatum est' zal daarna nog tot en met vrijdag 26 mei tijdens de openingstijden van het raadhuis te zien zijn.

Visie Sociale Zaken

De commissie Welzijn behandelt de Toekomstvisie Sociale Zaken op 20 juni.

Ten onrechte meldden wij onlangs dat de visie op de agenda van de commissievergadering van 23 mei stond.Schoonmaak buurt? Hilversum Schoner Groener biedt hulp
Hilversummers die het initiatief nemen voor een schoonmaakactie in hun buurt kunnen de hulp van Hilversum Schoner Groener (HSG) inroepen. Zij kunnen daarvoor contact opnemen met de projectleiders van Buurt en Beheer; tel: 629 23 80.

De afgelopen weken waren er schoonmaakacties in de Lorentzbuurt, Egelshoek, Zwammerdamstraat, het Bosje van Zeverijn en de Turfstraat. Schoonmaakacties in het Rooie Dorp, omgeving Boomberg en het winkelgebied Noord zijn in voorbereiding.

De hulp die HSG buurtbewoners biedt is heel divers. Zo kan materiaal beschikbaar worden gesteld zodat bewoners zelf daadwerklelijk aan de slag kunen. Het is ook mogelijk dat de schoonmaakkaravaan de buurt aandoet.Wegwerkzaamheden komende week

Periode 21 mei tot 28 mei 2000


- Op het bedrijventerrein Arena wordt in de buurt van de keerlus Laapersveld gewerkt aan het riool. Het verkeer ondervindt beperkt overlast. De werkzaamheden zullen tot eind mei duren.

- In verband met de aanleg van de rotonde
Diependaalselaan/Loosdrechtseweg ondervindt het verkeer hinder tussen de Diependaalselaan en de Hermelijnlaan. De werkzaamheden zullen duren tot begin juni.


- Tussen de Gijsbrecht van Amstelstraat en de Diependaalselaan wordt op de Utrechtseweg het riool vervangen en de weg opnieuw geasfalteerd. De werkzaamheden zullen duren tot begin juni.


- Tot begin juni worden in de Radiostraat, tussen de Ripolinstraat en de Meteorenstraat, werkzaamheden aan de weg worden verricht.

- De Adelaarstraat, tussen de Liebergerweg en de Ooievaarstraat, wordt opnieuw ingericht en bestraat. Einde werkzaamheden: eind mei.

- De Gasthuisstraat, tussen de Havenstraat en 1e Nieuwstraat, wordt opnieuw bestraat. Tot eind mei zal het verkeer hiervan hinder ondervinden.


- In de Couperusweg, tussen de Otto´slaan en de Roeltjesweg, zal in de periode van 22 tot en met 26 mei een verkeersdrempel worden aangelegd. Het verkeer zal hiervan hinder ondervinden.


- In de Planetenstraat zal allereerst het gedeelte Saturnustraat tot de K. Onnesweg opnieuw worden bestraat. De totale werkzaamheden duren tot eind juli.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie