Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws en informatie gemeente Hilversum

Datum nieuwsfeit: 19-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente HilversumNieuws van het gemeentebestuur
Persberichten Week 20
(15 -21 mei 2000)


* Persbriefing 'bezuinigingsopdracht 2001' welzijn
* Servicenummer Gemeentewerken

* Zaken-doen in Hilversum

* Opening expositie Michaël Hiep in raadhuis
* Visie Sociale Zaken

* Schoonmaak buurt? Hilversum Schoner Groener biedt hulp
* Wegwerkzaamheden komende week


Persbriefing ´bezuiningsopdracht 2001´ welzijn

Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders van Hilversum overeenstemming bereikt over de aard en omvang van de bezuinigingen op welzijn tot en met het jaar 2003.

Het besluit daarover is verwoord in een raadsvoorstel, waarover de raadscommissie Welzijn op 30 mei a.s. zal adviseren en waarover de gemeenteraad op 8 juni aanstaande een definitief standpunt zal innemen.

Graag nodigen wij u uit voor een persbriefing over de bezuinigingsopdracht 2001. Deze vindt plaats op vrijdag 19 mei in de Tuinkamer van het Raadhuis (14.30 - 15.00 uur).
Namens het college zal wethouder W.A. van der Spek de bezuinigingen toelichten.

Servicenummer Gemeentewerken

Met ingang van woensdag 24 mei beschikt de dienst Gemeentewerken over een servicenummer dat u kunt bellen om met behulp van een keuzemenu direct antwoord te krijgen op de meest gestelde vragen over bijvoorbeeld het rooien van bomen of een verstopte rioolaansluiting. Dat telefoonnummer, 629 25 90, is 24 uur per dag bereikbaar.
Met deze serviceverlening hoopt de dienst Gemeentewerken u beter van dienst te zijn.

Mede dankzij dit nummer wordt uw wachttijd aan de telefoon tot een minimum beperkt en bent u niet in alle gevallen afhankelijk van de gespecialiseerde medewerker, die vanwege zijn / haar functie meestal in de buitendienst opereert. De buitendienstmedewerker probeert in elk geval vroeg in de ochtend gedurende één à twee uur op kantoor bereikbaar te zijn. Deze bereikbaarheid is niet altijd te garanderen in verband met mogelijke calamiteiten, zoals een overstroming van straatkolken of een omgewaaide boom.

Het servicenummer is geen vervanging, maar een toevoeging van service. Doorverbinden met de desbetreffende medewerker blijft altijd mogelijk evenals het achterlaten van een boodschap zodat u kunt worden teruggebeld.


Zaken-doen in Hilversum

Onderling zaken doen in Hilversum bevorderen. Met dit doel is een project gestart dat begin september moet uitmonden in de uitgave van het boek: 'Zaken-doen in Hilversum'. Het boek beoogt een overzicht te geven van alle economische activiteiten in Hilversum.
Primeur in Hilversum
Het is de bedoeling dat de ongeveer 4600 actieve bedrijven in Hilversum zich straks in dit boek presenteren met informatie over hun producten en diensten. Na de zomer ontvangt elk bedrijf een exemplaar. Het boek wordt uitgegeven door Weska BV uit Grootegast dat soortgelijke uitgaven voor andere plaatsen in voorbereiding heeft. 'Zaken-doen in Hilversum' wordt de landelijke primeur.
De gemeente Hilversum en de ondernemersorganisatie STRO ondersteunen dit initiatief van harte. Zij versturen aanstaande maandag een gezamenlijke brief aan alle actieve Hilversumse bedrijven. Bedrijven kunnen zich via het bij de brief gevoegde deelnameformulier aanmelden.

Ook op internet

‘Zaken-doen in Hilversum' wordt ook op het internet gezet: www.zaken-doen.nl. De ´site´ is vanaf aanstaande maandag (22 mei) te bekijken. De eerste bedrijven die zich aanmelden zullen naar verwachting medio juni met hun bedrijfsinformatie op de internetsite geplaatst zijn.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met de heer W.N. de Wilde van de gemeente (tel: 629 26 38) of de heer Th. Reijn van de STRO (tel: 623 06 22).


Opening expositie Michaël Hiep in raadhuis

Het drieluik 'Consummatum est' is klaar! Vijf jaar lang werkte de Hilversumse fijnschilder Michaël Hiep (1959) aan het unieke kunstwerk, waarvoor onder meer honderd Hilversummers model stonden. Vrijdagmiddag zal het enorme triptiek door Hiep worden gepresenteerd in de burgerzaal van het raadhuis. Wethouder van cultuur Barend Smit zal de officiële opening van de expositie verrichten.

Het schilderij meet 2 x 4 meter en behandelt thema's als onze vervreemding van de natuur, het christendom en de eerste levensbehoeften, gezien door de ogen van de moderne mens.

Naast het scheppingsverhaal van Adam en Eva en de kruisdood van Jezus bevat het schilderij honderd haarscherpe portretten van etende Hilversummers, die tijdens eerdere exposities van Hiep door hem zijn gefotografeerd.

Het sterk symbolische drieluik is realistisch en natuurgetrouw geschilderd met de technieken van de oude meesters. De vernissage op vrijdag19 mei vindt plaats om 15.30 uur in de burgerzaal van het raadhuis van Hilversum, en zal worden omlijst door klassieke muziek. Belangstellenden zijn van harte welkom.

'Consummatum est' zal daarna nog tot en met vrijdag 26 mei tijdens de openingstijden van het raadhuis te zien zijn.

Visie Sociale Zaken

De commissie Welzijn behandelt de Toekomstvisie Sociale Zaken op 20 juni.

Ten onrechte meldden wij onlangs dat de visie op de agenda van de commissievergadering van 23 mei stond.Schoonmaak buurt? Hilversum Schoner Groener biedt hulp
Hilversummers die het initiatief nemen voor een schoonmaakactie in hun buurt kunnen de hulp van Hilversum Schoner Groener (HSG) inroepen. Zij kunnen daarvoor contact opnemen met de projectleiders van Buurt en Beheer; tel: 629 23 80.

De afgelopen weken waren er schoonmaakacties in de Lorentzbuurt, Egelshoek, Zwammerdamstraat, het Bosje van Zeverijn en de Turfstraat. Schoonmaakacties in het Rooie Dorp, omgeving Boomberg en het winkelgebied Noord zijn in voorbereiding.

De hulp die HSG buurtbewoners biedt is heel divers. Zo kan materiaal beschikbaar worden gesteld zodat bewoners zelf daadwerklelijk aan de slag kunen. Het is ook mogelijk dat de schoonmaakkaravaan de buurt aandoet.Wegwerkzaamheden komende week

Periode 21 mei tot 28 mei 2000


- Op het bedrijventerrein Arena wordt in de buurt van de keerlus Laapersveld gewerkt aan het riool. Het verkeer ondervindt beperkt overlast. De werkzaamheden zullen tot eind mei duren.

- In verband met de aanleg van de rotonde
Diependaalselaan/Loosdrechtseweg ondervindt het verkeer hinder tussen de Diependaalselaan en de Hermelijnlaan. De werkzaamheden zullen duren tot begin juni.


- Tussen de Gijsbrecht van Amstelstraat en de Diependaalselaan wordt op de Utrechtseweg het riool vervangen en de weg opnieuw geasfalteerd. De werkzaamheden zullen duren tot begin juni.


- Tot begin juni worden in de Radiostraat, tussen de Ripolinstraat en de Meteorenstraat, werkzaamheden aan de weg worden verricht.

- De Adelaarstraat, tussen de Liebergerweg en de Ooievaarstraat, wordt opnieuw ingericht en bestraat. Einde werkzaamheden: eind mei.

- De Gasthuisstraat, tussen de Havenstraat en 1e Nieuwstraat, wordt opnieuw bestraat. Tot eind mei zal het verkeer hiervan hinder ondervinden.


- In de Couperusweg, tussen de Otto´slaan en de Roeltjesweg, zal in de periode van 22 tot en met 26 mei een verkeersdrempel worden aangelegd. Het verkeer zal hiervan hinder ondervinden.


- In de Planetenstraat zal allereerst het gedeelte Saturnustraat tot de K. Onnesweg opnieuw worden bestraat. De totale werkzaamheden duren tot eind juli.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...